Regnskap for håndverkere

Blant entreprenører og håndverkere er det et stadig jag etter lønnsomhet. Derfor er det viktig at man har et regnskapssystem som spiller på lag med bedriften: Det må legge til rette for at man kan jobbe smart og effektivt – uten at det koster for mye.

I Centigas gratis regnskapsprogram kan du føre regnskap og sende fakturaer helt kostnadsfritt. Bankavstemming, KID på fakturaer og MVA-innlevering til Altinn er også inkludert i gratisabonnementet.

Få ditt gratis regnskapsprogram

Jeg har startet håndverksbedrift, hva trenger jeg?

Hvordan regnskapsprogram avhenger av virksomhetens størrelse, oppdragstyper og ansatte.

Centiga sitt regnskapsprogram fungerer bra for bedrifter som trenger overordnede rapporter på selskapsnivå og sende fakturaer uten å betale for det. Her samler du lønn, regnskap og fakturering på ett og samme sted.

Etter du har lagt inn ansattdetaljer, kan lønn kjøres i ett og samme tastetrykk. Da vil Centiga sende inn A-melding, distribuere lønnsslipper, regnskapsføre lønn og utbetale lønn helt automatisk.

Lønnsmodulen koster kun 99 kroner for inntil 5 ansatte. Se full prisliste.

Derfor velger håndverksbedrifter Centiga

Centiga er et enkelt regnskapsprogram på nett. Med vårt system kan du sende fakturaer på fakturaer på farten og hente ut pene rapporter når du trenger det.

Derfor velger bedrifter Centiga:

  • Rimelig: Centiga er Norges rimeligste økonomisystem ifølge Regnskap Norges årlige priskartlegging. De fleste betaler ingenting for systemet, og hvis du har behov for avansert funksjonalitet, får du det til en rimelig penge.
  • Enkelt: Over 8.000 små og mellomstore norske bedrifter styrer økonomien i Centiga. Vi får 4,5 stjerner av 5 mulige i Google og anerkjennes ofte for vårt enkle og intuitive grensesnitt.
  • Gode hjelperessurser: Det finnes en mengde hjelpevideoer og hjelpeartikler på våre nettsider når du trenger hjelp. Hvis du har konkrete regnskapstekniske spørsmål, kan du abonnere på regnskapsfører i chat for kun 199 kr/mnd. Du kan også invitere inn din egen regnskapsfører eller økonomiansvarlig om ønskelig.
  • Tidsbesparende: Systemet er full av funksjonalitet som sparer deg for både tid og penger. Regninger kan sendes direkte til systemet, betalinger kan leses automatisk og purringer kan gå ut på autopilot.
  • Sikker lagring: Du kan logge deg inn i systemet på nett og bilagene lagres trygt i EU i Microsoft Azure.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Fra tilbud til faktura

I Centiga kan du enkelt operette tilbud og sende de ut til potensielle kunder via epost.

Hvis kunden aksepterer tilbudet kan du markere den som akseptert. Da vil systemet ta deg videre til faktureringsbildet med all data fra tilbudet som forhåndsutfylte felter. Klikk på «send faktura» – og vipps! Fakturaen er sendt.

Her kan du se hvor enkelt det er å lage fakturaer i Centiga:

Enkelt å bli kunde

Det er enkelt for håndverksbedrifter å komme i gang med regnskap, fakturering og lønn i Centiga. Du kan enkelt importere kunder, produkter og åpningsbalanse fra ditt gamle økonomisystem og vi tilbyr introduksjonskurs til alle nye kunder.

Kan jeg byte regnskapsprogram midt i året?

Det er ingenting som står i veien for å bytte regnskapsprogram. Hvis du er MVA-registrert, anbefaler vi deg å bytte i forbindelse med endt MVA-termin.

SE OGSÅ: Hvordan bytte fra annet regnskapsprogram?

Jobb på farten

Så lenge du har internett, vil Centiga alltid være tilgjengelig. Du kan lage fakturaer på mobilen og godkjenne bilag når du er på farten.

I 2023 lanseres timeføring og prosjektregnskap, så hvis dette er viktig for din bedrift, må du benytte et mer omfattende regnskapssystem.

Kurs og opplæring

Alle nye kunder får tilbud om kurs og opplæring. Vi har også et eget bibliotek av hjelpevideoer som kan gi deg veiledning hvis du sitter fast med en normal problemstilling.

Alle kunder som abonnerer på et betalt produkt (fra 50 kr/mnd) får også ubegrenset tilgang til våre kunderådgivere i chat, som kan hjelpe deg med systemtekniske utfordringer.

Bli bedre kjent med Centiga

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Regnskapsfører barnehage: Alltid tilgjengelig

I Centiga kan du få hjelp fra regnskapsførere på to ulike måter: Enten via systemets regnskapschat, eller ved å invitere inn din egen regnskapsfører til å jobbe i systemet.

Vi har også laget tjenesten Regnskapsklinikken.no hvor du kan få 3 gratis tilbud fra autoriserte regnskapsførere som bruker Centiga.

Full oversikt

Med regnskapet i skyen har du alltid tilgang til bedriftens tall. Du trenger heller ikke tenke på oppgradering av programvare, sikkerhet eller backup. Du kan hente ut rapporter fra hvor du vil – når du vil. Jobb fra kontoret, i hjemmet eller fra byggeplassen, med full tilgang til alt du trenger.

Hvis du har en regnskapsfører, vil din eneste oppgave i Centiga være å laste opp eventuelle kvitteringer og godkjenne betalinger. Resten ordner regnskapsfører.

Har du lyst til å prøve Centiga? Opprett en gratis konto her.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis