Centiga ble lansert i september 2020 av regnskapsførere som ønsket å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen. Siden har selskapet fått over 10.000 brukere, og lansert en mengde tilleggsprodukter i markedsplassen Centiga Store.

Daglig leder Anders Skjetne og produktsjef Stian Andersen fortsetter i selskapet og vil videreutvikle Contas satsning mot norske regnskapsbyråer. Det samme gjelder systemets salg- og markedsfunksjon.

– Conta er et utrolig spennende selskap med ambisiøse planer. Her får vi ressursene vi trenger for å bygge de beste løsningene for regnskapsbransjen, samtidig som vi kan fortsette å tilby rimelig regnskap for de som ønsker å gjøre jobben selv, sier daglig leder Anders Skjetne.

– Vi er utrolig imponert over alt Centiga-teamet har klart å oppnå på kort tid. Selskapet viser en utrolig evne til å bygge smarte løsninger og tiltrekke seg nye kunder i en interessant kundegruppe. Her tror jeg vi kan lære mye av hverandre, sier daglig leder Jan-Tore Holen i Conta.

Les mer om oppkjøpet i Finansavisen

Satser på regnskapsbransjen

Om lag 70 prosent av norske bedrifter velger å sette ut regnskapet til et regnskapsbyrå. Derfor blir regnskapsbransjen et viktig fokusområde når Conta skal utfordre de største aktørene på markedet.

I denne satsningen er Centiga-teamet helt essensielt, bedyrer Holen.

– Selv om 20 prosent av norske bedrifter bruker Conta, ønsker vi at enda flere skal oppleve fordelene ved å ha et smart økonomisystem. For å lykkes med det, må vi vise norske regnskapsbyråer hvordan Contas produkter kan forenkle deres hverdag.

– Jeg tror også at Conta har et potensial til å hjelpe regnskapsbyråer å få flere kunder. Her har Centiga eksperimentert med flere løsninger vi gleder oss til å teste ut.

SAMLER KREFTER: Jan-Tore Holen i Conta, Stian Andersen og Anders Skjetne i Centiga.

AI-teknologi utover det vanlige

De siste to årene har Conta økt satsingen på å automatisere det som tidligere var manuelle arbeidsprosesser. På flere områder er AI funskjonaliteten betydelig sterkere enn i andre løsninger, forteller Conta-sjefen.

– Vi investerer tungt i kunstig intelligens og fortsetter satsningen på ny teknologi. Etter at AI-en nå har trent seg opp på hundretusenvis av bilag ført av Conta-brukere, har det første kontoforslaget når du bokfører en treffsikkerhet på hele 88 prosent. Til sammenligning er det 30 prosent i andre systemer.

– Med Centiga på laget får vi en unik mulighet til å fortsette å utvikle disse løsningene. Sammen skal vi blant annet jobbe med å forenkle innlevering av årsregnskap, noe som blir utrolig spennende.

Nytt Oslo-kontor

I februar hentet Conta inn tidligere Norgessjef i Prisjakt, Are Vittersø, til kommersiell leder i Conta. Han fikk i oppdrag å bygge opp selskapets kommersielle avdeling i Oslo.

– Jeg tror ikke at Are hadde forventet at han skulle få 7 kolleger i Oslo på to måneder, men at vi allerede må finne nye kontorer er jo bare et bilde av hva som skjer i Conta: Vekst og utvikling.

I 2021 hadde Conta en omsetning på 50 millioner kroner. I 2022 forventer selskapet at omsetningen passerer 75 millioner kroner.

Om Conta AS

  • Conta ble etablert som et fakturaprogram i 2011
  • I 2019 fikk systemet sin egen regnskapsmodul
  • I 2021 ble lønnssystemet Tritt lansert
  • Conta har 110.000 kunder
  • Produktene deres brukes av over 150 regnskapsbyråer
  • 67 ansatte fordelt på kontorer i Ålesund, Stavanger, Oslo og Brasil
  • Norske bedrifter fakturerer for omtrent 1 milliard kroner i Conta hver uke

Les mer om selskapet

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis