Automatisk regnskapsførsel med KID-nummer

Registrerer du innbetalinger manuelt? Med gratistjenesten KID-nummer, regnskapsføres faktura automatisk når de blir betalt. Det gjør at du bruker mindre tid på regnskapsarbeid og reduserer sjansen for feil.

Aktiver KID-nummer i Centiga →
Faktura som sendes med KID-nummer i Centiga

1. Logg deg inn i Centiga og Aktiver KID

Det er enkelt å aktivere KID-nummer i Centiga. Velg menypunktet «Bank» og følg veilederen under Bankoppsett → Bestill bankintegrasjon.

2. Send din første faktura med KID-nummer

Faktura du sender får automatisk et KID-nummer. Vi anbefaler at du sender faktura som EHF, slik at de går direkte inn i kundens økonomisystem.

3. Kunden gjennomfører betaling og fakturaen regnskapsføres!

Med en gang kunden har betalt regningen, vil den bokføres i regnskapet. Kunder som ikke betaler i tide, får automatisk en betalingspåminnelse (om du har aktivert dette).

Frigjør tid med KID-nummer på faktura

Regnskapsførsel trenger ikke være tidkrevende arbeid. Med KID-nummer bruker du mindre tid på manuelt regnskapsarbeid.

Automatisk regnskapsførsel

Betalte faktura blir automatisk registrert i regnskapet.

Bedre oversikt

Ubetalte faktura ligger i Fakturaoversikten helt til dem er betalt. Slik får du god kontroll over innbetalinger.

Enkel registrering

Det tar kun to minutter å etablere KID. Avtalen godkjennes av NETS etter om lag 1 uke.

Aktiver tjenesten i Centiga nå

Gratis KID-nummer

Fakturering med KID koster mellom 50 kr/mnd og 3 kroner pr. transaksjon i de mest brukte regnskapsprogrammene. I Centiga er KID helt gratis. Hos oss er det helt gratis å lage faktura og føre regnskap.

KID-nummer forenkler hverdagen for alle næringsdrivende med nettbank og regnskapsprogram ved at man slipper å sjekke om regninger er betalt i nettbanken før man registrerer det i regnskapet. Ettersom tjenesten er gratis i Centiga, anbefaler vi alle nye kunder å aktivere KID.

Kom i gang med KID nå
Dame som aktiverer Kid-nummer

Hvordan aktivere KID i Centiga?

Aktiver KID på sekunder!

KID-nummer aktiveres på kort tid i Centiga. Vi gir deg et skjema som du sender til banken og setter opp systemet slik at det automatisk legger inn KID-nummer på dine faktura.

Her gjør du det: Bank Bankoppsett → Bestill bankintegrasjon

Aktiver tjenesten

Ofte stilte spørsmål

KID er en forkortelse for kundeidentifikasjon og er nummeret som brukes for å identifisere betalinger fra kundene dine. I Centiga kan du sette KID på faktura. Det fordrer at du har en godkjent NETS-avtale som er aktiv. Vi gir deg god veiledning for hvordan dette fungerer i systemet.

Link til mer informasjon om KID-nummer i Wikipedia

Når du betaler faktura med KID, vil banken automatisk sjekke om KID-referansen er gyldig. Hvis KID-nummeret ikke er gjenkjennbart, får du en feilmelding på det.

I de fleste økonomisystemer er det en etableringsavgift på om lag 400 kroner og en transaksjonskostnad på 3 kroner pr. faktura. I Centiga er det ingen kostnader forbundet med regnskap og fakturering. Det betyr at KID er helt gratis.

For å aktivere KID i Centiga må du først opprette en konto. Deretter velger du Bank → Bankoppsett → Bestill bankintegrasjon.

Gjør som over 5.000 Norske bedrifter…

Opprett konto – det er gratis!