Centiga er prisvinner i Regnskap Norges sammenligning av norske regnskapssystemer. Daglig leder Anders Skjetne i Centiga er glad for at Centigas gratis ERP-system kan bidra til å dempe prispresset i bransjen.

– Jeg er skikkelig stolt over at Centiga på under ett år er blitt et regnskapsprogram som norske regnskapsførere trives å jobbe med. At vi i tillegg er best på pris er jeg veldig glad for sier han.

Prisvinner hos Regnskap Norge

Regnskap Norges kartlegging tar utgangspunkt i en Norsk gjennomsnittsbedrift og vurderer kostnader knyttet til regnskap, bokføring, lønn, reise og utlegg.

Centiga kommer best ut i undersøkelsen, og er over 90 kroner rimeligere enn neste system på listen.

­– Vi skiller oss fra mengden ved at vi ikke har noen transaksjonskostnader. Det betyr at det er helt gratis å sende fakturaer og bokføre bilag, forklarer Skjetne.

­– Hos oss forholder regnskapsbyråene seg altså kun til en fast lav pris, legger han til.

Mot sluttbrukermarkedet er Centiga gratis. Her tjener virksomheten penger på tilleggsmoduler som er inkludert i pakken mot regnskapskontor.

Centiga kommer best ut på pris i RN sin prissammenligning

KÅRET TIL NORGES RIMELIGSTE ERP-SYSTEM: Bildet viser pris for en gjennomsnittlig norsk virksomhet pr. måned.

Slik er studien gjennomført

Studien er basert på priser oppgitt av systemleverandørene til Regnskap Norge. Med utgangspunkt i aktiviteten til en norsk gjennomsnittsbedrift beregnes månedsprisen, inkludert transaksjonskostnader.

– Fremgangsmåten for studien er god og tydeliggjør de skjulte kostnadene til andre økonomisystemer. Jeg håper den kan fungere som en tankevekker for regnskapsbyråer som jobber i dyre systemer.

Best i klassen er Centiga med 160 kroner i måneden, mot 590 kroner hos Uni Økonomi på andre enden av skalaen. Xledger, PowerOffice Go og Tripletex koster også over 500 kr i måneden.

Tror flere vil bytte system

I løpet av de siste to månedene har 40 norske regnskapsbyråer startet å tilby regnskap i Centiga. Alle regnskapsførere i Centiga får tilgang til sin egen klientportal og tilgang på leads fra systemets allerede 6.000 brukere.

– Jeg er naturligvis ikke helt sikker, men det er vel nærliggende å anta at interessen for produktet blir enda større nå som Regnskap Norge setter fokus på prisene i markedet.

– Så lenge vi fortsetter å lage gode produkter, som skaper mer verdi enn det koster, tror jeg at Centiga vil fortsette å vokse. Det er tross alt produktet som er viktigst.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Her lager over 5.500 Norske bedrifter fakturaer. Kundene gir oss 4,7 av 5 mulige stjerner i Google.

Vi skiller oss fra andre fakturasystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

En tankevekker: Om Netflix var et regnskapsprogram

I en presentasjon av Regnskap Norge, utfordres prismodellene til norske regnskapssystemer ved å trekke en analogi mot Netflix.

Dersom Netflix priset tjenesten på samme måte som regnskapssystemene, ville det kostet deg:

  • 129 kroner i månedsavgift
  • 25 kroner pr. bruker
  • 3 kroner pr. film du så

– Det er kun på bedriftsmarkedet dette aksepteres. Nå som det finnes fastpris regnskapssystemer tror jeg vinden vil snu, sier Centiga-sjefen.

Har du lyst til å prøve et gratis regnskapsprogram? Kom i gang med Centiga.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis