Standardiserte filer gjør det enkelt å bytte regnskapsprogram

Regnskapsdata er standardisert i form av SAF-T-filer. Det betyr at man enkelt kan flytte regnskapet til et nytt regnskaps- og faktureringssystem om ønskelig. Prosessen krever få tastetrykk.

– Dersom man flytter regnskapet til nytt økonomisystem mellom MVA-periodene, slik at man starter med blanke ark, er det veldig enkelt. I økonomisystemet Centiga gir vi deg i tillegg et unikt oppstartsverktøy som guider deg gjennom hele prosessen.

TIPS: Når du først skal bytte regnskapsprogram, velg et system uten lisens- og transaksjonskostnader.

Slik flytter du regnskapet til nytt regnskapssystem

Det er kun tre steg du må følge for å bytte til et gratis faktura- og regnskapsprogram.

1. Opprett en bruker. I mange systemer tar denne prosessen litt tid, mens i andre går det fort. I Centiga trenger vi kun din epost og passord.

2. Gjør deg ferdig med foregående måned i det gamle økonomisystemet ved å avstemme banken, avslutte siste MVA-melding, og bokføre inngående fakturaer for den aktuelle måneden du avslutter og periodene før.

3. Gå inn i ditt nye regnskapssystem og følg stegene den gir deg. Her legger du inn inngående balanse på de ulike regnskapskontoene i programmet.

Du er nå klar til å føre regnskapet ditt i et nytt regnskapsprogram! Vi håper at det er Centiga – Norges første gratis økonomisystem på nett for små og mellomstore bedrifter, enkeltpersonforetak, lag og foreninger. Enklere å bytte regnskapsprogram blir det ikke.

I Centiga er regnskap og fakturering helt gratis. Etter at du har opprettet en bruker kan du lage din første faktura. Systemet gir deg naturligvis god veiledning.

Du kan også kjøre lønn i systemet. Enkel banktilkobling sørger for en smertefri prosess.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis