Arne Kjeldsen fra Svelvik i Drammen er en travel mann. Ved siden av jobben som eiendomssjef i en større bilforhandlerkjede er han styreleder i flere boligsameier og aksjeselskap.

Økonomien til Sameiet Engene 82 og de private utleieleilighetene er samlet i Centiga.

– Jeg oppdaget Centiga i en artikkel i Finansavisen. Etter få uker var økonomien til både sameiet og mine private utleieenheter flyttet inn i systemet, sier Kjeldsen.

– At systemet er gratis, er nesten for godt til å være sant. Centiga fungerer like bra som alle andre nettbaserte regnskapsprogram. Derfor flytter jeg nok flere bedrifter inn i systemet ved årsskiftet.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis faktura og regnskapsprogram. Systemet er enkelt å bruke og skiller seg fra andre regnskapsprogrammer ved at:

  • Fakturering og regnskap er helt gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn og bankintegrasjon

Kom i gang

Alltid oppdatert

Sameiet Engene 82 er ikke regnskapspliktig. Likevel ønsker Kjeldsen at regnskapet skal være av god kvalitet og at alt gjøres formelt riktig. Derfor er sameiet registrert i Brønnøysundregisteret.

– Jeg fører regnskapet til sameiet som det skulle vært et selskap. Én gang i måneden sender jeg faktura og bokfører kostnader. Centiga sørger for at inntektene automatisk registreres i regnskapet.

– Dermed har jeg alltid et rykende ferskt regnskap tilgjengelig på nett om styret trenger det.

Les også: Rimelig regnskap for sameie og borettslag

Fakturering på autopilot

Kjeldsen forteller at han synes Centiga er enkelt og intuitivt. Det tar få minutter å lage faktura, og regningene kan både sendes i post, som EHF eller PDF.

– Jeg liker at systemet lagrer tidligere mottakere av faktura, slik at jeg slipper å punche inn kontaktinformasjon manuelt.

– Nylig oppdaget jeg også funksjonen abonnementsfakturering. Den gjør at faste betalinger, som fakturering av felleskostnader, automatisk sendes ut ved gitte tidsintervall. Det sparer meg for mye tid i hverdagen.

Sameie som har byttet regnskapsprogram til Centiga

SPARER TID OG PENGER: Sameiet Engene 82 i Drammen har valgt et gratis regnskapssystem.

Automatisk registrering av betalinger

En annen funksjon som gjør hverdagen til forretningsføreren litt enklere, er funksjonen KID-nummer på faktura.

– Jeg har lenge vært på jakt etter en løsning som sørger for at faktura automatisk registreres som «betalt» når mottakeren gjør opp for seg. At Centiga tilbyr dette som er gratistjeneste er helt fantastisk.

– Med KID på faktura har jeg til enhver tid oversikt over innbetalinger pr. seksjon som gjør oppfølging av trege betalere enklere og mer effektivt.

Superenkelt og varmt anbefalt

På under ett år har Centiga fått over 4.000 bedriftskunder. Kundene gir systemet 4.6 av 5 mulige stjerner i Google.

– Jeg har anbefalt regnskapssystemet til flere bekjente. Blant annet har et idrettslag valgt å flytte regnskapet til dere. De fikk en enklere hverdag og sparte nok mye penger på det.

Har du lyst til å prøve Centiga? Opprett en gratis konto og lag faktura på 2 minutter.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis