Jovic har jobbet som webutvikler i over 15 år, og for to år siden startet han sitt eget firma, Applicable Programming, hvor han lager videokurs og utdanningsmateriale. Enn så lenge har oppdragene kommet sporadisk, og Jovic har hatt firmaet som en hobby ved siden av fast jobb.

– Tidligere har jeg tjent så lite på kursene, at jeg ikke har vært bokføringspliktig og har ikke trengt å sende inn MVA-melding. Men nå som jeg selger mer må jeg begynne å føre regnskap etter bokføringsloven, og da trengte jeg hjelp av en regnskapsfører, sier Jovic.

Selv om webutvikleren har Applicable Programming som hobby nå, har han et mål om at det i løpet av fem år skal bli noe mer enn en hobby.

– I det siste har jeg fått flere oppdrag, og Applicable Programming begynner å bli lønnsomt. Så jeg håper på at om noen år så er dette et selvstendig selskap, forteller Jovic.

Har du en Centiga-konto? Aktiver appen Chat med en ekspert

Får god hjelp via chat

Med tjenesten «Chat med en ekspert» får Jovic hjelp til alt han måtte ha av regnskapsspørsmål. Tjenesten koster kun 199 kroner i måneden og du får da ubegrenset veiledning fra en autorisert regnskapsfører.

Jovic har ikke noe særlig erfaring med økonomi og regnskap fra tidligere, og da er det fint å kunne ha noen å spørre om hjelp.

– Jeg har ikke peiling på regnskap, og har heller ikke så mye interesse for å lære meg det. Så da er det veldig fint å kunne få hjelp av en autorisert regnskapsfører, forteller han.

Når du lite erfaring med økonomi og regnskap fra før, kan det å bare få svar på enkle spørsmål.

– Det å bare få hjelp med helt enkle ting som hvilken konto jeg skal bokføre de ulike produktene på, er veldig nyttig. Jeg visste heller ikke hvordan jeg kunne avskrive produkter som jeg har kjøpt til selskapet, sier Jovic.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis faktura og regnskapsprogram. Systemet er enkelt å bruke og skiller seg fra andre regnskapsprogrammer ved at:

  • Fakturering og regnskap er helt gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn og bankintegrasjon

Kom i gang

Sparer penger med regnskapsfører i chat

– Jeg sparer veldig mye penger på å bruke «Chat med en ekspert» istedenfor å betale timespris for en regnskapsfører. Det kunne fort blitt veldig dyrt, sier Jovic.

Timesprisen på en regnskapsfører ligger på mellom 600 og 1.200 kroner. Dermed kan det fort bli dyrt å bruke en regnskapsfører til relativt enkle spørsmål.

– Med «Chat med en ekspert» får jeg all den hjelpen jeg trenger for bare 199 kroner i måneden. Dersom jeg skulle betalt en fast pris på et par tusen kroner i måneden for regnskapsfører, ville dette blitt min største utgift, og det ønsker jeg ikke, forteller Jovic.

Anbefaler tjenesten til andre

Jovic forteller at han absolutt vil anbefale tjenesten videre.

– Jeg vil sterkt anbefale tjenesten til andre siden det er veldig enkelt å bruke, og regnskapsførerne er alltid tilgjengelige. I tillegg føler jeg at jeg får veldig gode råd fra noen som kan faget, sier Jovic

– Jeg liker veldig godt at jeg får svar med en gang. I tillegg er svarene enkelt forklart og jeg får råd om hva jeg må gjøre med min bedrift, og hva jeg ikke trengte å gjøre. At jeg får så spesifikke svar og råd setter jeg veldig stor pris på, forteller han.

Stian Andersen hjelper kundene i chat

HJELPER KUNDENE I CHAT: Stian Andersen er autorisert regnskapsfører og hjelper Centiga sine kunder i chat

Stian hjelper kundene i chaten

Med over 15 års erfaring som autorisert regnskapsfører er det Stian Andersen som har ansvaret for chat-tjenesten.

– Jeg synes det er veldig givende å kunne hjelpe kundene våre med regnskapstekniske spørsmål i chaten. I tillegg blir jeg bedre kjent med kundene i Centiga, og hvilke utfordringer de møter på, sier Andersen.

Mange av Centiga sine kunder har lite erfaring med regnskap fra tidligere, og det er flere spørsmål som går igjen.

– De fleste spørsmålene handler om hvilke kontonummer som skal brukes for ulike produkter, hvordan du sender inn MVA-oppgave og hvordan du avskriver varer. I tillegg ønsker noen også bare en kontroll av at de har ført produktene på riktig konto, forteller Andersen.

Centiga er det første systemet som tilbyr en slik tjeneste, og passer for alle typer bedrifter som gjør regnskapet selv.

Trenger du hjelp med regnskapet ditt? Aktiver appen Chat med en ekspert i Centiga Store.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis