Nes Boligutvikler er et nyoppstartet selskap som ble stiftet i starten av 2021. Selskapet skal kjøpe tomter for å bygge boliger som skal selges på det åpne markedet.

Kompiser startet selskapet sammen

Utbyggerselskapet ble startet av fire kompiser som har studert og jobbet i ti år etter videregående og studier, før de fant ut at de ville prøve noe nytt.

– Vi hadde en god miks på ekspertise og kompetanse og fant ut at vi ville prøve å starte et slikt selskap, sier styreleder Stian Solhaug.

Utbyggerselskapet ønsker å bygge praktiske eneboliger for salg i Nes og omegn. Det første prosjektet ferdigstilles i starten av 2022 dersom alt går etter planen.

Ettersom tre av de fire kompisene er selgere og er utdannet siviløkonom, sivilingeniør og dataingeniør, er det tømmerselskapet Bergersen Bygg som står for driften. Bergersen Bygg drives nemlig av han fjerde kompisen.

– Vi tre andre skal bare drive med planlegging av boligutvikling og drive prosjektet, men det er ikke en fulltidsjobb for noen av oss, sier Solhaug.

Les mer om Centigas gratis regnskapsprogram

To menn ser på plantegningen til nytt boligprosjekt og fører regnskapet i Centiga

GOD START: Hvis alt går etter planen, skal første prosjekt stå ferdig i starten av 2022.

Krav om regnskapsprogram fra norske myndigheter

Ettersom norske myndigheter krever at aksjeselskap må føre regnskapet i et regnskapsprogram, ble Solhaug glad da han fant et enkelt og rimelig system.

– Jeg var på jakt etter et regnskapsprogram som Centiga, som er effektivt og rimelig. Siden vi ikke har så mye aktivitet enda, var det Centiga som skilte seg mest ut med gratis bunnstamme, forteller Solhaug.

I valget om de ulike regnskapsprogrammene var det viktigste for Solhaug at han kunne føre regnskapet på en effektiv måte.

– Det var spesielt to ting som skilte Centiga fra de andre systemene, og det var at det er effektivt og dokumenterer regnskapet på en enkel og fin måte, og at du får mye valuta for pengene siden grunnstammen er gratis, sier Solhaug.

Med en travel hverdag og fulltidsjobb ved siden av det nyoppstartede firmaet, var det viktig for Solhaug og de andre kompisene i Nes Boligutvikler å finne et regnskapsprogram som var enkelt å sette seg inn i.

– Det var enkelt å registrere seg. Jeg brukte bare et par timer i systemet en dag, og følte at jeg skjønte alt jeg trengte å skjønne for å legge inn faktura, avstemme og å legge til bankintegrasjon, sier Solhaug.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis faktura og regnskapsprogram. Systemet er enkelt å bruke og skiller seg fra andre regnskapsprogrammer ved at:

  • Fakturering og regnskap er helt gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn og bankintegrasjon

Kom i gang

Oversikt over regnskapet fra dag en

Nes boligutvikler begynte å bruke regnskapsprogrammet Centiga med en gang firmaet var oppe og stod. Dette vil de dra nytte av senere også.

– Med Centiga får vi dokumentert regnskapet vårt veldig godt fra dag én, og i tillegg har det en minimal implementeringskostnad, forteller Solhaug.

Solhaug vil absolutt anbefale regnskapsprogrammet til andre små bedrifter.

– Hvis du er på jakt etter et effektivt og intuitivt regnskapsprogram som er enkelt å bruke, så vil jeg anbefale Centiga, sier Solhaug.

Har du lyst til å prøve Centiga? Opprett en gratis konto og lag faktura på 2 minutter.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis