Slik sender du regning

For å sende en regning trenger du et fakturasystem som etterlever kravene til norske myndigheter. Du bestemmer selv hvilket format fakturaen skal sendes i. På bedriftsmarkedet sender de fleste EHF-fakturaer, mens det på privatmarkedet brukes PDF og eFaktura.

I Centiga sitt gratis fakturaprogram på nett kan du sende fakturaer helt kostnadsfritt. Systemet er enkelt og intuitivt, med over 9.000 bedriftskunder på det norske markedet. Fakturaene kan sendes som EHF eller PDF og det er ingen transaksjonskostnader. Du kan altså sende så mange fakturaer du vil – helt kostnadsfritt.

Send din første gratis EHF →

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Her lager over 4.500 Norske bedrifter fakturaer. Kundene gir oss 4,7 av 5 mulige stjerner i Google.

Vi skiller oss fra andre fakturasystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Fremgangsmåte for å lage regninger

Det er enkelt å sende en regning:

  1. Det første du må gjøre er å opprette en gratis Centiga-konto.
  2. Hvis du vil sende fakturaer i EHF-format, må du aktivere dette i Centiga Store.
  3. Gå til Salg og velg «Opprett ny faktura»
  4. Skriv inn detaljene til kunden du vil fakturere
  5. Legg inn produkt og beløpet på fakturaen
  6. Trykk «Opprett faktura»

Du kan også se videoen under som viser hvordan du lager faktura i Centiga:

Fakturaprogram enkeltmannsforetak?

Centiga fungerer bra for enkeltmannsforetak og små aksjeselskap. Hvis du har behov for å føre et regnskap, kan aktivere systemet med regnskap. Da vil fakturaer du sender automatisk registreres som inntekter i regnskapet.

Mer informasjon om hvordan starte enkeltpersonforetak finner du her

Fakturamal – ikke nødvendig

Gårsdagens fakturamaler i Excel eller tilsvarende løsninger er ikke lenger nødvendige å bruke. Med et fakturasystem kan du føle deg trygg på at fakturaene inneholder det dem skal, og at de kan sendes i kundens foretrukne format.

En av fordelene med nettbaserte fakturaprogrammer er at alt lagres på nett. Det betyr at du kan sende fakturaer på farten og hente ut tidligere sendte fakturaer på PC eller mobil. Dataene lagres trygt i Centiga, helt kostnadsfritt.

Få ditt fakturaprogram →

Gratis system for å sende regninger

I de mest brukte økonomisystemene for små og mellomstore bedrifter, vil fakturasystemet koste deg en månedlig avgift, samt at det vil tilfalle deg en transaksjonskostnad ved sending av EHF, men og en transaksjonskostnad om du ønsker å koble deg opp mot din bank for å få KID-nummer på fakturaen.

Det er nå mulig å sende abonnementsfakturaer i Centigas faktureringsprogram. Så om du har en forretningsmodell som baserer seg på månedlig abonnement, vil dette også kunne løses fra faktureringssystemet.

Til syvende og sist blir faktureringen billig fordi du ikke betaler for bruk, du betaler ikke for volum, du betaler faktisk ingen ting.

Link til mer informasjon om vårt gratis fakturaprogram

Har du lyst til å prøve et gratis fakturaprogram? Kom i gang med Centiga.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis