Regnskap for idrettslag

Centiga er et enkelt regnskapsprogram for idrettslag. Her finner du all funksjonaliteten du trenger for å føre regnskapet til ditt idrettslag eller idrettsforening, til en rimelig pris.

Noen av mulighetene økonomiansvarlige setter mest pris på er at faktura går rett inn i økonomisystemet klar for bilagsføring og fakturering. Idrettslag sparer også mye tid på fakturering. I Centiga kan du nemlig sette opp repeterende fakturaer som automatisk går ut til medlemmene fra periode til periode (månedlig, kvartalsvis osv.).

Prøv Centiga gratis

Hvordan kan Centiga være gratis?

Vårt regnskapsprogram er laget for lag og foreninger som ønsker å føre regnskapet selv til en fast, lav pris. I Standard-pakken får du alt du trenger for å føre regnskap og lage fakturaer til kun 99 kr/mnd. Hvis du trenger ekstra funksjonalitet som eFaktura, KID og prosjektregnskap er Smart-pakken det beste alternativet.

Se alle pakker her

NIFs lov – dekker Centiga behovene?

I del 3 av NIFs lov omtales økonomi og kravene til norske idrettslag med tanke på regnskap. Her står det blant annet at organisasjonsledd er regnskapspliktige og skal utarbeide et komplett årsregnskap.

Videre heter det at «alle transaksjoner dokumenteres». Derfor er det viktig at man bruker et regnskapsprogram.

I vårt nettbaserte regnskapsprogram finner du all funksjonaliteten du trenger for å møte kravene til økonomi angitt i NIFs lov. Her kan du:

  • Lage et ubegrenset antall faktura
  • Bokføre inntekter og kostnader
  • Hente ut resultat- og balanserapporter
  • Betale regninger med bankintegrasjon
  • Overføre tilganger til ny kasserer ved behov

Smart funksjonalitet for kasserer

I norske idrettslag byttes kasserer relativt ofte. Dermed er det en fordel å ha regnskapet i et nettbasert regnskapsprogram hvor tilganger enkelt kan overføres.

Mange regnskapsansvarlige ved klubber og foreninger setter også pris på fakturatolken i systemet. Den sørger for at kvitteringene du tar bilder av og laster inn i systemet automatisk tolkes og legges klar til bokføring.

LES OGSÅ: Slik lager du fakturaer i Centiga

Budsjett idrettslag

På generalforsamlingen eller i klubbmøter vedtas det ofte budsjetter. Med Centiga som regnskapssystem kan du enkelt følge med på utviklingen i faktiske tall mot budsjett.

Les mer om hvordan du lager et budsjett her

Ved å legge budsjettet inn i regnskapsprogrammet sparer du tid på økonomistyringen i idrettslaget. Hent ut rapporter som peker på avvik mot budsjett og imponer dine kolleger i klubbmøter.

Mal regnskap forening?

Noen har et ønske om å føre regnskap i mal – det forstår vi. Regnskapet lagret lokalt på PCen kan føles som en trygghet, samtidig som regnskapsførselen foregår enkelt i rader i regnearket.

Men er det virkelig så enkelt? Og, er det i henhold til gjeldende lover og regler?

Svaret er nei. Norske regnskap skal kunne sendes til myndighetene i filformatet SAF-T, og det legger ikke Excel-maler til rette for. Samtidig skal norske faktura sendes gjennom et økonomisystem, som gjør det lite hensiktsmessig å føre regnskapet i et annet, regnearkbasert system.

Les også: 3 grunner til å unngå regnskap i mal

Har du lyst til å komme i gang med Centiga sitt regnskapsprogram?

Prøv gratis

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis