Tre grunner til at du ikke bør føre regnskapet i mal

Regnskap i mal kan være fristende når omfanget knyttet til regnskapet er lite. Men hvorfor skal man føre regnskap i mal når det både finnes gratis regnskapsprogram og gratis fakturasystem?

Derfor skal du ikke føre regnskap i mal:

1. Det finnes gratis regnskapsprogrammer

Med et gratis nettbasert regnskapsprogram har du alltid tilgang til regnskapet ditt og kan føle deg trygg på at regnskapet behandles i henhold til gjeldende lover og regler. Samtidig lagres bilagene dine etter gjeldende standarder og i henhold til føringene i GDPR.

Regnskapssystemene åpner også for eksport i formatet SAF-T, som er filformatet myndighetene krever ved gjennomgang av regnskapstall.

Det er også enklere og mer effektivt å føre regnskapet i et regnskapsprogram istedenfor mal. Det skyldes at faktura du sender i systemet automatisk blir bokført i regnskapet, samtidig som regninger du mottar enkelt kan betales og bokføres i samme grensesnitt.

2. Det er strenge regler for oppbevaring av regnskapsmateriale

I bokføringsloven skiller man mellom primærdokumentasjon og sekundærdokumentasjon. Dette skal lagres i flere år. Gode systemer hjelper deg å gjøre det på riktig måte.

Primærdokumentasjon skal oppbevares i 5 år. Sekundærdokumentasjon er bilag eller dokumenter som ikke direkte fører til transaksjoner i regnskapet. Her er kravet til oppbevaring på 3,5 år.

Tips: Lagre regnskapet ditt i skyen i stedet for i skoesker eller bilagspermer. Opprett konto i et gratis faktura- og regnskapsprogram på nett.

3. Fakturering er blitt gratis

Når du fører regnskapet ditt i mal er det også naturlig å sende faktura laget i mal i Word. Det kan være ulovlig.

Kravene til faktura i Norge er strenge. Dersom man skal lage faktura i mal, må man bruke giroblanketter med nummer. Det er det få som gjør. Dermed er ikke fakturaen gyldig.

Centiga Faktura hjelper deg å møte myndighetenes krav i et gratis system med kostnadsfri fakturering i alle format (PDF, EHF og eFaktura).

Prøv et gratis regnskapsprogram

Centiga er et gratis regnskapssystem på nett. Her kan du sende faktura og føre regnskap helt kostnadsfritt. Systemet er bygget slik at alle fakturaer sendes og lagres i henhold til gjeldende lover og regler.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis