Lage lønnsslipp på sekunder

Centiga er et nettbasert regnskapsprogram hvor man kan betale lønn med få tastetrykk.

Lønnsveiviseren i systemet hjelper deg også å etterleve gjeldende lover og regler. Her leverer du blant annet A-melding og blir fortalt hvor mye penger du skal utbetale og sette av til skatt.

Du kan lage din første lønnslipp etter at du har opprettet en konto. Legg inn ansattinformasjon la systemet veilede deg gjennom prosessen.

Link til mer informasjon om vårt lønnssystem

Centiga har en av Norges enkleste og mest intuitive lønnsmoduler. Her kjøres lønn til kun 39 kr/mnd per ansatt. Opprett konto og utbetal lønn på få minutter.

Prøv gratis

Hva er lønnsslipp?

Når bedriften betaler ut lønn til de ansatte, skal den også lage lønnsslipper. Lønnsslippen fungerer som en kvittering på at arbeidstakeren har betalt skatt og viser beregningsgrunnlaget for utbetalt lønn.

I noen bedrifter blir lønnsslippen gitt på papir, men de fleste sender den elektronisk pr. epost. I Centiga sendes lønnslipper pr. sikker epost til de ansatte.

Skal du utbetale lønn? Prøv et enkelt og intuitivt lønnssystem

Lønnsslipp regler

Skattebetalingsforskriften forteller hva som må inkluderes når man lager lønnslipper. Det er ikke lov å betale lønn uten lønnsslipp og lønnslippen skal inneholde følgende:

Dette er ting lønnssystemet automatisk beregner og fremstiller på riktig måte.

Automatisk lønnskjøring

I Centiga ligger «lønn» under en egen fane. Her trenger du kun å legge inn ansattinformasjon og lønn for å opprette en lønnsutbetaling. Utlegg blir også automatisk hensyntatt.

Etter at lønnsutbetalingen er opprettet, klikker du deg gjennom systemets lønnsveileder. Den hjelper deg å sende A-melding, opprette lønnsslipper, og gjennomføre betalingen (med overføring til skattetrekkskonto).

Les også: Alt du trenger å vite om lønnskjøring

Tidspunkt for utbetaling av lønn

Lønnslippen pleier å gå ut en fast dato hver måned. Lønnen skal også betales en fast dag i måneden, i henhold til avtale.

Eksempelvis betales lønn ofte den 12. hver måned, men siste virkedag før den 12. når lønnsdatoen faller på en helg eller helligdag.

Når kommer lønnslipp?

Lønnsslippen blir sendt ut med en gang man sender den fra Centiga.

Dermed kommer ofte lønnsslippen i den ansattes innboks før lønnen er på konto, som kan ta én virkedag (avhengig av bank).

MERK: Tidspunkt for lønnsutbetaling skal stå i arbeidsavtalen. Dersom ikke annet er avtalt, skal lønn utbetales to ganger i måneden. Mer info hos Arbeidstilsynet.

Hvordan lage lønnslipp?

I Centiga lager du lønnsslipp i samme veileder som lønnen utbetales. Du lager lønnslipp ved å følge disse stegene:

  1. Opprett din Centiga-konto. Her kan du aktivere tjenesten «lønn» for 99 kr/mnd
  2. Logg deg inn i systemet. Dersom du har glemt passord, kan du enkelt tilbakestille det ved å trykke «Glemt passord?»
  3. Velg «Lønn» i menyen
  4. Fyll inn personalia på de ansatte (dette trenger du kun å gjøre én gang)
  5. La Centiga veilede deg gjennom resten av prosessen – det tar få minutter!

Komplett oversikt over økonomien

Med lønn, fakturering og regnskap samlet i ett system som snakker med banken, fungerer Centiga som en komplett styringsplattform for din bedrift.

I dashboardet presenteres bedriftens økonomiske status på en pen og enkel måte. Det finnes også gode rapporter i systemet som resultatrapport, balanserapport og kunde- og leverandørreskontro.

Bedriften sparer også mye penger på å kjøre lønn i et system hvor regnskap og fakturering er gratis – og helt uten transaksjonskostnader. Det er blant årsakene til at over 3.000 norske bedrifter har flyttet regnskapet til Centiga det siste året.

Hvis du ønsker å melde deg ut av ELMA-registeret i Centiga, gjør du følgende:

  1. Logg deg inn i Centiga
  2. Klikk på «Innstillinger» i menyen
  3. Avhuk «Sende og motta EHF» under EHF-instillinger

Neste gang du mottar faktura, vil ikke leverandørene dine lenger kunne sende faktura til bedriften som EHF. Da vil du heller motta faktura pr. post eller PDF.

Tips: Prøv Centiga sitt enkle økonomisystem for små og mellomstore bedrifter. Her kan du kjøre lønn, sende fakturaer og føre regnskap på ett og samme sted.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis