Centiga er et av Norges rimeligste regnskapsprogrammer og passer perfekt for kostnadsbevisste lag og foreninger. Her forteller vi om de viktigste funksjonene du bør få med deg og hvordan du kommer i gang med Centiga.

Regnskap for foreninger og frivillige organisasjoner

Mange frivillige organisasjoner er ikke regnskapspliktige, likevel velger de fleste å føre et regnskap. Dette gir både medlemmer og styret en trygghet.

Vi anbefaler lag og foreninger å bruke Centiga. Her får du et regnskapsprogram som gir deg forslag til hvordan kvitteringer og leverandørfakturaer skal bokføres, samtidig som vi tilbyr gratis kurs og hjelpeartikler til alle nye brukere.

Fakturering blir gjort på sekunder og det er enkelt å sette opp repeterende fakturaer på medlemmer som skal motta samme faktura fra periode til periode.

Prøv gratis

Litt om Centiga

Centiga er et enkelt regnskapsprogram med et smart AI som tolker kvitteringer og gir deg forslag til hvordan bilag skal bokføres.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

  • Du får en kvitteringsapp som sender kostnader rett inn i regnskapet

  • Systemet er blant Norges rimeligste

  • Kurs og chatsupport er helt gratis

Kom i gang

Fakturaprogram for foreninger

Blant de viktigste oppgavene for en forening er å sørge for at inntektene kommer inn. I Centiga er det enkelt å sende fakturaer til medlemmer. Hvis du ønsker å sette opp automatisk fakturering av årskontingent eller lignende, er også dette mulig med tjenesten abonnementsfakturering.

Fire fordeler med Centiga sitt fakturaprogram for foreninger:

  1. Bokføring på autopilot: Hvis du også fører regnskapet i Centiga, vil betalte fakturaer automatisk registreres som inntekter i regnskapet.
  2. PDF og EHF-fakturering: I Centiga kan du sende fakturaer både som PDF, eFaktura med vipps og EHF.
  3. Purring og Inkasso: Hvis innbetalingene ikke kommer inn i tide, kan du dra nytte av gratis purring og inkasso via Kravia.
  4. Automatisk fakturering: Med abonnementsfakturering kan du lage repeterende fakturaer.

Regnskap forening Excel?

Vi vet at mange lag og foreninger gjør eller vurderer å føre regnskap i Excel. Det er en enkel utvei, vi sterkt frarådet. Excel er ikke er tilfredsstillende system for føring av regnskap.

Sikkerhet og lagring er viktige elementer spesielt for de regnskapspliktige, og Excel eller tilsvarende maler overlater alt ansvar for lagring og sikkerhet over på deg som bruker.

Du får heller ikke utnyttet de effektiviserende tjenestene som et moderne økonomisystem tilbyr.

Se også: 3 grunner til å unngå regnskap i mal

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Massefakturering og abonnementsfakturering

Noe av funksjonalitet som gjør moderne faktura- og regnskapsprogram geniale, er at de åpner for masse- og abonnementsfakturering. Det innebærer at faktura du i dag oppretter til faste tidspunkt kan sendes på autopilot.

Her setter du enkelt opp faste fakturaer som sendes ut automatisk på angitte tidspunkt. Med en aktiv KID- avtale registreres innbetalinger automatisk. Dette frigir masse tid for lagets kasserer. Derfor er det smart å velge et rimelig og enkelt regnskapsprogram for foreninger.

Lyst på et rimelig fakturaprogram? Sjekk ut Centiga Faktura

Husk at medlemmene er kunder i systemet

Å ha medlemmer kan ses på som å ha mange kunder, kundene «kjøper» et produkt av deg og dette skal du ha betalt for I Centiga har du full kontroll på alle dine medlemmer. Fakturaoversikten gir deg oversikt på hvem, når og hvor mye du har fakturert ut samt mulighetene til å sette bort fakturaoppfølgingen i etterkant ved manglende innbetalinger.

Mal regnskap forening

Vi vet at regnskap og fakturering kan være skummelt for nye kasserere i lag og foreninger. Derfor har vi laget et veiledningsverktøy i systemet som viser deg rundt i systemet og forteller hvordan alt fungerer. Klikk her for å lage en bruker.

I Centiga sitt regnskapsprogram er det superenkelt å føre regnskap. Ta bilde av kvitteringer og se hvordan systemet gjør jobben med å finne riktig regnskapskonto for deg. Etter at du har opprettet en konto kan du lage din første faktura på minutter.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis