Vurderer du å føre regnskap i Excel? Det virker tilsynelatende enkelt, men egentlig gjør det prosessen vanskeligere enn den trenger å være. Her peker vi ut fallgruvene ved regnskap i Excel.

Føre regnskap i Excel

Det er mulig å føre regnskapet i Excel, men da kan du ikke føre mer enn maks 600 bilag i året og selskapet ditt må ha en inntekt på under 50.000 kroner i året.

Likevel er ikke dette å anbefale. Med et regnskapsprogram er jobben enklere, samtidig som du får alt lagret på nett i et trygt miljø. Hvis inntektene passerer inntektsgrensen risikerer virksomheten også mye unødig merarbeid.

Derfor anbefaler vi at du bruker regnskapsprogrammet Centiga. Her er det superenkelt å lage fakturaer og bokføre bilag. Systemet er blant markedets rimeligste og gir deg automatiske forslag til hvilke kontoer bilag skal registreres mot når du laster opp bilder av kvitteringer eller leverandørfakturaer.

Se priser og prøv gratis i 30 dager →

Litt om Centiga

Centiga er et enkelt regnskapsprogram med et smart AI som tolker kvitteringer og gir deg forslag til hvordan bilag skal bokføres.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

  • Det er enkelt å føre regnskapet selv

  • Du får en kvitteringsapp som sender kostnader rett inn i regnskapet

  • Systemet er blant Norges rimeligste

  • Kurs og chatsupport er helt gratis

Kom i gang

Regnskap Excel mal: Problematisk

Det finnes flere maler som kan brukes til å føre regnskap i Excel – og man kan enkelt lage en selv. Men, malene blir ikke oppdatert dersom det kommer lovendringer, og du kan da ende opp med å bruke feil kontoer eller MVA-satser.

Dette er blant funskjonaliteten regnskapsmaler i Excel ikke tar høyde for:

  • Utbetaling av lønn
  • Tilkobling til nettbanken
  • Mulighet til å gi tilgang til regnskapsfører
  • Rapporter på prosjekt- og/eller avdelingsnivå
  • Eksport i formatet SAF-T (som myndighetene krever)

Samtidig er det ikke lov å lage fakturaer i Excel, som uansett betyr at du må ha et system for fakturering – en funksjon du også finner i de fleste regnskapsprogram. … da går vinningen opp i spinningen. Du vil trolig gi deg selv merarbeid fremfor å spare tid. Unngå derfor å føre regnskapet ditt i Excel.

Vi anbefaler at du heller prøver Centiga sitt brukervennlige regnskapsprogram på nett.

5 grunner til å unngå regnskap i Excel

Her er fe grunner til hvorfor du bør føre regnskapet ditt i et nettbasert regnskapsprogram istedenfor i mal:

1. Det finnes gratis regnskapsprogrammer på nett

Ved å føre regnskapet ditt i et gratis regnskapsprogram på nett har du alltid tilgang til økonomien og betalte og ubetalte fakturaer. Du vil spare både tid og penger ved å føre regnskapet ditt i et gratis nettbasert regnskapsprogram.

2. Regnskapet er i henhold til gjeldene lover og regler

Når du fører regnskapet ditt i et nettbasert regnskapsprogram kan du føle deg trygg på at bilagene dine lagres i henhold til føringene i GDPR og at regnskapet behandles etter gjeldende lover og regler som er gitt fra myndighetene.

3. Automatisk bokføring av fakturaer

Ved å føre regnskapet i Centiga vil du motta faktura direkte i systemet. Fakturaer som du sender i systemet vil automatisk bli bokført i regnskapet, og du kan enkelt betale og bokføre regninger i samme grensesnitt.

4. Sikker oppbevaring av regnskapsmateriale

Det er strenge krav til hvordan regnskapsmateriale skal oppbevares i flere år. Med regnskapet i et nettbasert regnskapsprogram kan du være sikker på at dokumentene er lagret på en sikker og riktig måte.

5. Få bedre oversikt over regnskapet

Med økonomien flyttet til et gratis regnskapsprogram får du bedre oversikt over regnskapet ditt. du får tilgang til ulike rapporter som viser selskapets resultater, som inntekter og utgifter, for ønsket periode.

Prøv Centiga gratis

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis