Gratis mal for faktura

Du trenger ikke Word eller Excel for å lage faktura i mal. I fakturaprogrammet Centiga er det gratis å lage faktura. Her fyller du ut et lite sett med felter før fakturaen lages for deg automatisk.

Ved å benytte deg av fakturamalen i Centiga, kan du føle deg trygg på at alle lovpålagte krav imøtekommes. Du slipper å bruke nummererte giroblanketter og kan sende fakturaen pr. epost.

Slik bruker du fakturamalen

Det er enkelt å bruke fakturamalen i systemet:

  1. Opprett en gratis konto
  2. Logg deg inn i systemet
  3. Klikk på Salg → Opprett ny faktura
  4. Følg den interaktive veilederen for nye brukere
  5. Trykk på «send faktura»

Fakturaen kan lastes ned som PDF eller sendes som EHF:

Enkel faktura: Brukervennlig system

Centiga er et enkelt fakturaprogram for små bedrifter. Systemet har avansert funksjonalitet som abonnementsfakturering og automatisk purring. Samtidig som det tilbyr gratis tilleggstjenester som hjelper deg å bedre likviditeten, som eksempelvis fakturasalg.

Likevel er Centiga Faktura svært enkelt i bruk. Systemet er intuitivt og krever ingen opplæring. Likevel finnes det opplæringsressurser man kan benytte seg av om ønskelig.

Her er en video som viser hvordan man bruker Centigas fakturamal:

Lage faktura i Excel – Ingen god idé

Det kan være fristende å lage faktura i Excel. Da kan det være greit å vite at det i praksis ikke er mulig å lage faktura i Excel eller Word som er i henhold til gjeldende lovverk.

Årsaken er at Forskrift om bokføring sier at man ikke kan lage faktura hvor nummerserien kan endres.

Samtidig er det enklere å bruke et fakturaprogram til fakturering en enkle maler i Excel. Det skyldes at fakturaprogrammet gjør mye av jobben for deg, som å hente ut kundeinformasjon og beregne eventuell MVA. Å lage kreditnota gjøres også med få tastetrykk når det blir nødvendig.

LES OGSÅ: Slik krediterer du faktura

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Faktura eksempel

Dersom du eksempelvis driver et enkeltmannsforetak med under 50.000 årlig omsetning, starter du med å legge inn dato for salget, betalingsopplysninger og dine egne kontaktopplysninger.

Kjøpers kontaktinformasjon må også med i fakturaen – Centiga henter dette ut automatisk med bare et organisasjonsnummer. Til slutt må du lage ordrelinjer. Her skriver du hva fakturaen gjelder og prisen.

Har du lyst til å prøve vår gratis fakturamal?

Bruk fakturamalen nå

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis