I Centiga Faktura er epostfakturering og PDF-faktura gratis. Det betyr at du kun trenger å forholde deg til systemets månedlige avgift – som er blant Norges laveste.

Hvis du sender mange fakturaer og ønsker å legge til ubegrenset EHF-fakturering, kan det være smart å oppgradere til Smart.

Prøv gratis i 30 dager

Faktura mal gratis

Det finnes ulike maler for faktura. Noen er gratis, mens andre koster penger. I mange faktura- og regnskapsprogram koster det penger per faktura du sender.

I Centiga er det ingen skjulte transaksjonskostnader. Her betaler du kun for tilgang til systemet. Da kan du lage et ubegrenset antall fakturaer og bokføre så mange bilag du vil – uten å betale noe ekstra.

Slik lager du en faktura i Centiga

For å kunne lage og sende fakturaer i Centiga må du opprette en bruker.

Etter du har opprettet en gratis konto kan du sette i gang med å lage din første faktura.

  1. Gå til salg og velg «Opprett ny faktura»
  2. Velg kunden du ønsker å fakturere øverst til venstre
  3. Legg inn nødvendig informasjon
  4. Trykk «Opprett faktura» og last ned dokumentet som PDF eller EHF, al etter hva kunden ønsker.

Litt om Centiga

Centiga er et enkelt økonomisystem for små og mellomstore bedrifter. Her kan du sende fakturaer og føre regnskap selv.

  • Støtte mot alle fakturaformater

  • Skriv rett inn i fakturaen, slik at du alltid vet hvordan den ser ut
  • Kopier fakturaer du har laget før

  • Gratis kurs og videoer

Prøv gratis

Faktura mal Word

Mange nye næringsdrivende ønsker gjerne en mal de kan bruke for sin første faktura, men vær obs på at malen imøtekommer alle lovpålagte krav.

Du kan ikke benytte deg av maler i Word eller Excel for å sende faktura. Dette er fordi en faktura-mal må inneholde ferdignummererte giroblanketter, og fakturaen skal ikke kunne endres i ettertid. Det er altså ikke lov å bruke Word- eller Excel-maler til å sende faktura. Derfor anbefales det å heller bruke et fakturaprogram, som har faktura-maler integrert i systemet.

I Centiga kan du bruke faktura-malen som ligger i systemet, og du kan være sikker på at alle lovpålagte krav imøtekommes. I tillegg slipper du å bruke nummererte giroblanketter og du kan enkelt sende fakturaen som PDF eller EHF-format helt kostnadsfritt.

Les også: Gratis faktura på nett? Ja, både som PDF og EHF

5 grunner til Centiga sitt regnskapsprogram

Krav til faktura

Det er flere krav til hva en faktura skal inneholde, og det er viktig at du får med alle de nødvendige opplysningene i fakturaen.

Alle fakturaer må inneholde kontaktopplysninger og organisasjonsnummer til begge parter, fakturanummer, dato og sted, beskrivelse av varen eller tjenesten som er levert, pris og betalingsfrist.

I Centiga vil systemet anbefale faktura- og forfallsdato, basert på bransjestandarder. Det samme gjelder valuta som enkelt kan endres om nødvendig.

For varer og tjenester med MVA (merverdiavgift) skal dette oppgis i norske kroner med andre avgifter knyttet til transaksjonen.

Fakturaer fra AS, ASA og NUF skal også inneholde ordet «Foretaksregisteret».

Se hvordan du enkelt kan lage gratis faktura i Centiga:

Få ditt gratis fakturaprogram

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis