Er du på jakt etter et økonomisystem hvor du kan lage så mange fakturaer du vil, helt uten ekstra kostnad? I Centiga sitt Standardabonnement kan du lage så mange epost og PDF-fakturaer du vil – helt uten å betale noe ekstra.

Hvis du vil sende fakturaer i EHF-format, kan det lønne seg å oppgradere til Smart-pakken. Da kan du sende et ubegrenset antall EHF-fakturaer uten transaksjonsavgift.

Centiga er enkelt å bruke – også for de med lite økonomisk erfaring.

Prøv gratis i 30 dager her

Hva er faktura

En faktura dokumenterer at det har skjedd en handel mellom selger og kjøper, og slår fast at kjøper er pliktig å betale for produktet eller tjenesten som har blitt levert.

En faktura er ikke det samme som en kvittering. Forskjellen er at en faktura blir sendt til kunden før varen eller tjenesten er betalt, og forplikter kunden til å betale. Mens en kvittering dokumenterer at varen eller tjenesten er betalt for.

Det finnes flere krav til hva slags informasjon en faktura skal inneholde. Dato og pris for levert tjeneste eller vare, fakturanummer, selgers navn og organisasjonsnummer er noen av kravene til hva en faktura må inneholde. Dersom en faktura ikke oppfyller alle kravene til hvilken informasjon som skal være med, vil ikke fakturaen bli godkjent.

Lag din første faktura i Centiga nå

Litt om Centiga

Centiga er et smart økonomisystem for små og mellomstore bedrifter. Her er det superenkelt å lage fakturaer og føre regnskap.

Fordeler med Centiga Faktura:

  • Send fakturaer som PDF, EHF eller eFaktura (Vipps)

  • Skriv rett inn i fakturaen, slik at du alltid vet hvordan den ser ut
  • Kopier fakturaer du har laget før

  • Gratis kurs og videoer

  • Gratis support

Lage faktura: Slik gjør du det i Centiga

For å lage faktura bør du ha et faktureringsprogram.

Alle nye brukere kan teste Centiga gratis i 30 dager. Fra du oppretter konto til å sende din første faktura, tar det kun et par minutter.

Du lager faktura ved å følge disse stegene:

  1. Gå til Salg og velg «Opprett ny faktura»
  2. Velg kunden du ønsker å fakturere øverst til venstre
  3. Legg inn nødvendig informasjon
  4. Trykk «Opprett faktura» og last ned dokumentet som PDF eller EHF, alt etter hva kunden ønsker.

 

Se hjelpevideoen om hvordan du lager faktura i Centiga her:

Faktura mal

Når du skal sende faktura er det lurt å bruke en mal, slik at du er sikker på at du får med all informasjonen som fakturaen skal inneholde. Dersom du bruker et fakturaprogram får du enkelt opp en mal som du bare trenger å fylle ut når du skal sende en faktura.

Du må være obs på at maler i Word og Excel ikke er lov å bruke til faktura. Det er fordi de ikke oppfyller kravene til innhold på faktura, og er ikke i henhold til føringene i bokføringsloven. En faktura skal ikke kunne endres i ettertid, og derfor kan du ikke bruke Excel eller Word til å sende faktura.

I Centiga kan du bruke fakturamalen som ligger i systemet. Ved å bruke denne kan du være trygg på at alle lovpålagte krav imøtekommes og at fakturaen er i henhold til føringene i bokføringsloven.

Les også: Faktura Word: Ulovlig – her er et gratis alternativ

5 grunner til Centiga sitt regnskapsprogram

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis