Strikkeklubber, strikkeblogger og strikkecafeer. Interessen for hjemmestrikkede gensere og andre tekstiler har aldri vært høyere. Trenden startet med Skappelgenseren i 2014 og opplevde en voldsom boom da pandemien inntraff landet.

Én av de som fikk mer å gjøre da resten av befolkningen ble sendt på hjemmekontor var Tove Lindtein fra Porsgrunn. Hun selger strikkeoppskrifter på nett og lager innhold for flere magasiner.

– I starten var strikkingen bare en hobby, men når jeg for fire år siden la ut mitt første bilde av en egenprodusert genser, tok det helt av. Likes og kommentarer rant inn, og folk ønsket å kjøpe genserne mine.

Fra hobby til fulltidsjobb

På kort tid ble interessen for strikk og design en fulltidsjobb. Lindtein fikk bokkontrakt med Egmont og stadig flere distributører av ull og tekstiler ønsket å inngå samarbeid.

– De første årene ble jeg ansatt i bedriftene jeg jobbet med, men når utenlandske aktører begynte å ta kontakt, forstod jeg at jeg måtte starte en bedrift.

– Det var egentlig noe jeg hadde gruet meg litt til. Jeg hadde ingen erfaring med økonomi, og var usikker på reglene knyttet til skatt og fakturering.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis faktura og regnskapsprogram. Systemet er enkelt å bruke og skiller seg fra andre regnskapsprogrammer ved at:

  • Fakturering og regnskap er helt gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn og bankintegrasjon

Kom i gang

Gratis fakturering

Lindtein ble anbefalt å ta i bruk et fakturaprogram av moren Reidun.

Da kunne hun føle seg trygg på at fakturaene hun lagde var i henhold til lover og regler. Etter å ha sjekket ut flere alternativer, landet valget på økonomisystemet Centiga.

– I Centiga er regnskap og fakturering helt gratis. Det gjør at terskelen for å opprette en konto er lav, som resulterte i at jeg ble kunde, sier innehaveren bak LINDTEINstrikk.

– Systemet er veldig enkelt. Første gang jeg lagde en faktura var det en interaktiv guide som tok meg gjennom prosessen steg for steg. Det er en helt uvurderlig løsning for oss med lite erfaring innen økonomi.

Trinelindtein har skrevet bok og bruker Centiga til å styre økonomien i bedriften.

GOD BUTIKK PÅ STRIKK: Trine Lindtein har skrevet bok og er en av de heteste profilene innen strikk og design.

– Perfekt for små bedrifter

Lindtein mener Centiga passer godt for små bedrifter som vil ha orden i sysakene.

– Systemet er enkelt og brukervennlig. Det gir meg god oversikt og rapportene jeg trenger for å fylle ut Skattemeldingen.

– At man i tillegg kan få hjelp av en regnskapsfører for kun 199 kr i måneden er også helt supert.

Hjelp når man trenger det

Ved et par anledninger har Lindtein hatt spørsmål knyttet til bruk av systemet. Disse har blitt sendt inn til Centigas gratis hjelpesenter.

– Da har jeg fått raskt svar med videoer som viser hvordan jeg løser problemet. Så bra veiledning hadde jeg aldri forventet uten å legge igjen masse penger.

– Det er en av hovedårsakene til at jeg har anbefalt Centiga til flere venner som driver egen bedrift. Varmere anbefalinger kunne jeg faktisk ikke gitt.

Har du lyst til å prøve Centiga? Opprett en gratis konto og lag faktura på 2 minutter.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis