I mars bestemte Ronny Fonn seg for å følge drømmen og starte sitt eget transportselskap ved siden av jobben som sjåfør for en av Norges største melkedistributører.

Før han startet prosessen, var han bekymret for hvordan han ta seg betalt på en ryddig og profesjonell måte. Da kom 46-åringens onkel med et godt råd: Prøv økonomisystemet Centiga.

– For meg, som ikke er utdannet økonom, kviet jeg meg for å sende fakturaer og føre regnskap, forteller Fonn.

– Bekymringen viste seg å være unødig, fortsetter han.

Enkel prosess

Trailersjåføren fra Askvoll, i Vestland fylke, har en hektisk hverdag med både fast jobb og eget firma. Derfor synes han det er ekstra viktig å ikke bruke mer tid enn nødvendig på økonomi.

– Jeg trodde det skulle ta mye lenger tid å opprette bruker og sende den første fakturaen, men det var mye enklere enn jeg trodde, sier Fonn.

Første gang Fonn skulle ta seg betalt, kom han hjem fra oppdrag sent på kvelden. Han logget seg inn i Centiga på mobilen for å sende regningen.

– Jeg synes det var veldig enkelt og oversiktlig å sende faktura. Det var bare å fylle inn alle opplysninger og sende den på mail. Jeg brukte kun et par minutter, sier Fonn.

Fonn Transport

GRÜNDERFAMILIE: Det er ikke første gang Fonn-slekta starter transportselskap. Her ved Fonn Transport på 80-tallet.

Klar for vekst

Ettersom at Fonn startet sitt eget firma i mars i år, er han fortsatt i oppstartsfasen, men håper bedriften vil vokse seg større.

Han drømmer om å leve av sitt eget selskap.

– Askvoll er en liten plass, så det er ikke så mange oppdrag her enda. Jeg starter litt forsiktig, men satser på å vokse etter hvert og få oppdrag utenfor Askvoll.

– Da er fint å vite at Centiga både passer store og små bedrifter, med mulighet for å betale ut lønn og koble systemet til banken.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis faktura og regnskapsprogram. Systemet er enkelt å bruke og skiller seg fra andre regnskapsprogrammer ved at:

  • Fakturering og regnskap er helt gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn og bankintegrasjon

Kom i gang

Fakturering i app og på nett

Trailersjåføren synes det er bra at han kan ha oversikt over alle fakturaene på mobilen.

– Via Centiga-appen har jeg enkelt oversikt over utviklingen i inntekter og kostnader, og det er fort gjort å fakturere med en gang når jeg er ute på oppdrag, sier Fonn.

– For meg passer Centiga midt i blinken fordi det er enkelt og oversiktlig å komme i gang, i tillegg til at det er gratis. Det var det det som fristet mest, at jeg slipper å betale for noe jeg ikke bruker, i tillegg til at det var enkelt og greit å bruke, forteller Fonn.

Fonn gir Centiga toppscore og anbefaler venner og bekjente å opprette en konto.

Har du lyst til å prøve Centiga? Opprett en gratis konto og lag faktura på 2 minutter.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis