På Ytterland ved Valderøya ligger det en skjult perle. Her finer du en liten småbåthavn med slipp, vinsjhus, klubbhus og to brygger.

Det siste året har pågangen vært stor, og det er venteliste for nye medlemmer som ønsker båtplass. På ett år har antall medlemmer gått opp fra 70 til 90 medlemmer.

– Selv om arbeidsmengden har gått opp, er det alltid gøy med nye medlemmer og «flere hender». Det gjør dugnadene våre bedre, som i år resulterte i en ny brygge, forteller kasserer Geir Sund.

Valgte et gratis faktura- og regnskapsprogram

Med stadig flere medlemmer, blir også logistikkarbeidet knyttet til økonomi og fakturering mer komplisert.

Derfor bestemte Sund at foreningen skulle inn i et enklere og mer effektivt fakturasystem. Valget endte på økonomisystemet Centiga.

– Her kan vi sende faktura og føre regnskap helt gratis. Ettersom vi er en forening, som i stor grad baserer seg på frivillighet, ble dette et naturlig valg for oss, forteller Sund

– Centiga er like bra som alt annet jeg har prøvd, og jeg liker at vi kun betaler for ekstratjenester vi velger å benytte oss av, sier Sund.

Klubbhuset til Ytterland Småbåtforening og den nye bryggen

IDYLLISKE OMGIVELSER: Klubbhuset til båtforeningen ligger idyllisk til nede ved vannet, og du har god utsikt over den nye bryggen derfra.

Enkel medlemsfakturering

Sund forteller at småbåthavnen tidligere benyttet seg av et stasjonært regnskapsprogram. I dag er alt på nett, og kassereren kan sende fakturaer og styre økonomien «på farten».

– Fakturaprogrammet som jeg brukte tidligere var eldgammelt, og ga meg ikke oversikten jeg trengte. I Centiga er situasjonen en helt annen. Her kan jeg enkelt se hvilke fakturaer som er betalt og følge opp medlemmene på en god og ryddig måte.

Fakturaapp og medlemsoversikt

Foreningslederen, som sender om lag 150 fakturaer i året, forteller at systemet har spart han for mye tid – blant annet i unødig dobbeltarbeid.

– I Centiga lagres alle medlemmene i en pen oversikt som man kan bruke neste gang man oppretter fakturaer. Det er også mulig å sette fakturering på autopilot med tjenesten abonnementsfakturering, noe som er veldig kjekt.

– Jeg liker også at systemet også har en egen fakturaapp hvor jeg kan lage fakturaer på mobilen.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis faktura og regnskapsprogram. Systemet er enkelt å bruke og skiller seg fra andre regnskapsprogrammer ved at:

  • Fakturering og regnskap er helt gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn og bankintegrasjon

Kom i gang

– Perfekt for lag og foreninger

Sund har vært kasserer i over 10 år og gir systemet sine varmeste anbefalinger.

– Centiga passer perfekt for lag og foreninger. Her får vi verktøyene og oversikten vi trenger, uten at det koster masse penger.

– Med regnskap og fakturering på nett får foreningen også en helt annen fleksibilitet enn hva den hadde tidligere. Blant annet er det enklere å være flere om økonomi fakturering og delegere ansvar til andre i styret.

Har du lyst til å prøve Centiga? Opprett en gratis konto og lag faktura på 2 minutter.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis