Centiga tilbyr integrasjon mot Altinn. Det er gratis å koble systemet til din Altinn-konto. Med integrasjonen aktivert, kan MVA-melding og A-melding sendes direkte fra økonomisystemet.

Les mer om vårt gratis regnskapsprogram

Slik aktiverer du Centigas Altinn-integrasjon

For å dra nytte av fordelene med Centigas Altinn-integrasjon, må du logge deg inn i Altinn og tillate tilkoblingen. Det gjør du slik:

  1. Logg inn i Altinn
  2. Trykk deg inn på Profil, roller og rettigheter → Avanserte innstillinger → Datasystem
  3. Logg inn i Centiga
  4. Skriv inn System-ID og passord under Innstillinger → Altinn-innstillinger

I videoen under, viser vi hvor enkelt det er å koble Centiga til Altinn. Etter at du har opprett en gratis Centiga-konto, er det bare å logge seg inn i Altinn og hente nødvendige opplysninger for å etablere integrasjonen.

Koble Centiga til Altinn

MVA-melding i Centiga

Når systemet ditt er tilkoblet Altinn, sendes MVA-melding på få minutter.

For å opprette en MVA-oppgave i Centiga, går du inn på Rapporter → MVA-rapport → Opprett MVA-melding. Her velger du terminen du ønsker å sende inn meldingen for, før systemet veileder deg videre.

MERK: Det kun er posteringer der en MVA-kode er valgt som inngår i tallgrunnlaget for MVA-oppgaven. For å endre MVA-koder på konti i regnskapet ditt, gå inn på Innstillinger → Kontoplan.

A-melding i Centiga

Centiga har en egen tilleggsmodul for lønn. Den hjelper deg å betale, regnskapsføre og innrapportere lønn til myndighetene i form av en A-melding. Samtidig tar systemet seg av utsendelse av lønnsslipper.

Lønnsmodulen koster kun 99 kr/mnd for inntil fem ansatte.

Skattemelding

Hvis du har et enkeltpersonforetak, skal du også levere Skattemelding og Næringsoppgave 1. Fristen for å levere dette er 31. mail.

For å levere skattemeldingen, velger du deg selv som aktør og klikker på «Skattemelding for formue- og inntektsskatt – personlig næringsdrivende mv. (RF-1030)» i innboksen.

Dersom du ikke er regnskapspliktig, velger du Næringsoppgave 1. Her får du anledning til å levere Skattemeldingen, Næringsoppgave 1 og vedlegg.

I skattemeldingen er det feltene for «Personinntekt fra foretak» og «Næringsinntekter», som er relevante for ditt ENK. Resten av feltene er som normalt.

Les også: Slik leverer du selvangivelse og næringsoppgave

Næringsoppgave 1

Næringsoppgave 1 er relativt enkelt og intuitiv å fylle ut. I videoen under forklarer Skatteetaten hvordan:

Flere tips finner du på Skatteetatens nettsider

Prøv et gratis regnskapsprogram

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis