Hva er timeliste?

En timeliste dokumenterer hvor mange timer du har brukt på oppgaver i et prosjekt. Dersom du har ansatte, kan den også være med å danne grunnlaget for lønnen til medarbeidere i selskapet.

Man lager ofte timelister pr. dag, fordelt på fakturerbart og ikke-fakturerbart arbeid, på de enkelte kundene eller prosjektene man jobber i. Tradisjonelt er det gjort i form av et skriv eller i Excel, men det finnes også programmer og apper som kan håndtere det for større selskaper.

Norske bedrifter som fakturerer timer er pålagt å kunne legge frem timelister når kundene ber om det. Det kommer frem av bokføringsloven § 8-1-2.Dokumentasjon av timer.

Info Ikon

Med et timeføringssystem blir jobben enklere. Centiga er koblet til timeregistreringssystemet Timerabbit. Her blir timene dine automatisk gjort om til fakturaer som automatisk blir regnskapsført når du trykker «lag faktura». Prøv Centiga gratis her.

Hvorfor er timeføring viktig?

Timelister er viktige fordi de danner grunnlaget for omsetningen i bedriften din. Videre kan de være viktige når du skal betale lønn til ansatte.

En annen fordel med timelister er at de hjelper deg å holde styr på hvor mye tid du bruker på et prosjekt – som kan være en fordel når du priser nye oppdrag. Den hjelper deg også å synliggjøre kostnadene i bedriften, slik at du kan jobbe mer effektivt.

Les også: Dette trenger du å vite om regnskap og bokføring

Et lite tips: Skal du fakturere timer? Prøv Centiga Faktura.

Timeliste eksempel

Timelister føres i tabell med et sett viktige kolonner. Dette må med i timelisten:

  • Dato
  • Kunde
  • Prosjekt
  • Oppgave
  • Ansatt
  • Fra
  • Til
  • Timer
  • Kommentar

Husk at arbeidstiden er 7,5 timer med en halv time lunsj. Link til mer informasjon om arbeidstid i Wikipedia.

Slik fakturerer du timer i Centiga:

Enkel timeliste mal

Vi har laget en enkel mal for timelister du kan benytte deg av ved utsendelse av faktura.

Timeliste skjema gratis:

Klikk her for å laste ned timelistemal

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Fakturering av timer

Mange bedrifter betaler mye for å sende faktura og føre regnskap. Med et rimelig faktura- og regnskapsprogram kan du dermed spare mye penger.

I økonomisystemet Centiga er fakturering og regnskap rimelig. Systemet er integrert med et timeføringsverktøy, som gjør at jobben med regnskap blir enklere – og du får mer tid til å fokusere på driften.

Prøv Centiga gratis i 30 dager

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis