Har du lyst til å bruke tiden din på andre ting enn regnskap? Da kan det være smart å finne en regnskapsfører.

Selv om du planlegger å sette ut jobben, er det smart å grunnleggende forståelse for hva en regnskapsfører vil hjelpe deg med og hva det koster.

Dette er regnskapstjenester en regnskapsfører kan hjelpe deg med:

  • Fakturering og oppfølging: Regnskapsfører sender fakturaer for deg eller hjelper deg med å lage automatiske faktureringssekvenser, slik at fakturaene sendes uten manuell behandling. Normalt inkluderer disse tjenestene oppfølging i form av purring og inkasso.
  • Bokføring av bilag: Du sender regninger til regnskapsfører eller laster dem opp i et enkelt system på nett. Regnskapsfører sørger for at bilagene registreres i regnskapet på riktig måte.
  • Avstemming av regnskapet: Regnskapsfører sammenligner transaksjoner i kontoutskriften med hovedboken og sørger for at regnskapet gjenspeiler alle kontobevegelser på riktig måte. Dette er en lovpålagt oppgave som alle regnskapsførere må gjøre.
  • Innsending av MVA-melding: Alle MVA-registrerte bedrifter må sende inn MVA-oppgave hver annen måned. Dette er noe de fleste bruker en regnskapsfører til.
  • Lønnskjøring: Mange bedrifter (til og med de som gjør regnskapet selv) bruker regnskapsfører til å kjøre lønn. Her er det mange lover og stadige regelendringer som gjør det hensiktsmessig å sette ut til en spesialist.
  • Årsregnskap og skattemelding: Hvert år skal bedriften levere årsregnskap og skattemelding. For bedrifter med over 50.000 kroner i omsetning er dette en komplisert oppgave som kan være smart å bruke en regnskapsfører til.

Regnskapstjenester pris

Dette koster regnskapstjenester i 2023:

Regnskapstjeneste Pris
Fakturering 850 kr/time
Bokføring 850 kr/time
Avstemming 850 kr/time
MVA-oppgave 700 kr
Lønnskjøring 200 kr/ansatt
Årsregnskap 5.500 kr

I de fleste tilfeller er det også mulig å få en fastpris som inkluderer alle tjenestene du trenger. Til dette anbefaler vi å bruke sammenligningstjenesten Regnskapsklinikken. Her får du tilbud fra flere regnskapsførere helt gratis og uforpliktende.

Få inntil 3 gratis tilbud nå →

Ny trend: Automatiserte regnskapstjenester

Dagens regnskapsprogrammer gjør det mulig å automatisere regnskapstjenester som mange fortsatt gjør manuelt. Blant tjenestene stadig flere velger å automatisere er:

  1. Fakturering
  2. Bankavstemming
  3. Bokføring av de mest normale fakturaene
  4. Utarbeidelse av skreddersydde rapporter

Integrasjoner mellom systemene du bruker vil også spare regnskapsfører for unødig tidsbruk, da den ikke vil måtte importere/eksportere utskrifter mellom de ulike løsningene.

Men, dette bør du være obs på:

Hvis du har en regnskapsfører som fakturerer deg pr time, har ikke konsulenten noe incentiv til å jobbe mer effektivt og automatisere oppgaver på dine vegne.

Derfor anbefaler vi alltid at du ber om regnskap til fastpris når du ber om et tilbud på regnskapstjenester.

Klikk her for å finne en regnskapsfører til din bedrift →

Lønner det seg å sette ut regnskapstjenester?

Dersom du har en bedrift som kjører lønn og har flere enn 10 kostnadsfakturaer i måneden, er det mest sannsynlig hensiktsmessig at du bruker en regnskapsfører.

Dersom virksomheten har et volum som er mindre enn i eksempelet over, kan det være hensiktsmessig å gjøre jobben selv med veiledning fra regnskapsførerne i tjenesten chat med en ekspert i Centiga. Her kan du få svar på så mange regnskapsrelaterte spørsmål du vil for 199 kr/mnd.

Her finner du 5 gratis verktøy som gjør det enklere å føre regnskapet selv

Regnskapsfører på nett vs. lokalt regnskapskontor

Når du skal velge regnskapsfører har du i utgangspunktet to muligheter: (1) Å kontakte regnskapsbyråer i ditt nærområde eller (2) få tilbud på nett og gå for det beste tilbudet.

Hvor regnskapsfører befinner seg er egentlig ikke relevant for jobben de gjør. Man kan møte dem på nett og sende eventuelle kvitteringer og bilag elektronisk.

Likevel velger mange å bruke lokale regnskapsførere. Da er ofte prisen noe høyere, og man må som regel nøye seg med timespris fremfor fastpris.

Derfor er valget mellom regnskapsfører på nett og lokalt regnskapsbyrå et verdivalg. Ønsker du å finne den beste regnskapsføreren til best mulig pris, anbefaler vi at du bruker Regnskapsklinikken:

Få tilbud fra 3 regnskapsførere →

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis