Regnskap for enkeltmannsforetak

De fleste enkeltpersonforetak (tidligere enkeltmannsforetak) er kun bokføringspliktige. Likevel skal inntekter og kostnader dokumenteres. Da er det smart å bruke et regnskapsprogram som er tilpasset behovene for enkeltmannsforetak og andre små bedrifter.

I Centigakan du enkelt sende fakturaer, få kontroll på bedriftens økonomi, og sende inn MVA-regnskap til myndighetene via Altinn. Systemet er nettbasert og har all funksjonaliteten du kan forvente i et moderne økonomisystem.

Prøv gratis

Smarte verktøy for enkeltpersonforetak

I Centiga finner du all funksjonaliteten du trenger for å lykkes med regnskapet til ditt enkeltpersonforetak. Her er noen av årsakene til at norske næringsdrivende gir oss 4,6 stjerner av fem mulige i Google:

  1. Fakturatolk: Centiga leser alle kvitteringer og regninger bedriften din har/mottar og hjelper deg å registrere dem i regnskapet.
  2. Altinn-integrasjon: Systemet er koblet til Altinn slik at du kan sende MVA-melding og andre oppgaver til myndighetene direkte i systemet
  3. EHF-faktura: Du kan lage og sende et ubegrenset antall faktura helt kostnadsfritt – som PDF eller EHF.
  4. Direkte betaling: Vår bankintegrasjon sørger for at du kan betale regninger og lønn direkte fra systemet, slik at du slipper å logge inn i nettbanken.
  5. Hjelp med frister: I Centiga får du all veiledningen du trenger for å lykkes med regnskapet for ditt enkeltmannsforetak. Vi har hjelpevideoer og kalendere som minner deg om viktige frister.

Blant Norges rimeligste økonomisystemer

Centiga er bygget med enkeltpersonforetak og andre småbedrifter i tankene. Det er enkelt å opprette en konto og på få minutter kan du komme i gang med regnskapsføringen. Systemets fakturatolk skanner innholdet i kvitteringene dine og gir automatiske forslag til hvordan bilagene skal registreres i regnskapet. Mange brukere forteller også at det er overraskende enkelt å lage fakturaer og opprette abonnement på repeterende inntekter.

I tillegg viser Regnskap Norges priskartlegging at systemet er blant Norges rimeligste.

Velg din pakke og prøv gratis i 30 dager

I denne videoen viser vi hvordan du registrerer kostnader i vårt gratis regnskapssystem for enkeltmannsforetak:

Disse må føre et regnskap

Følgende regler gjelder enkeltpersonforetak:

  • Under 50.000 kroner i omsetning: Må ikke føre et regnskap, men skal dokumentere inntekter og kostnader med salgsdokumentasjon, kvitteringer og fakturaer.
  • Over 50.000 kr i omsetning: Skal føre et regnskap i et regnskapsprogram. De fleste skal også ilegge MVA på varer de selger og kan få fradrag for MVA på kostnader. Les mer om MVA i enkeltpersonforetak her.

Hvor mye koster regnskapsfører for enkeltpersonforetak?

Med et gratis regnskapsprogram kan det være at du har anledning til å engasjere en regnskapsfører noen timer i året.

Autoriserte regnskapstjenester koster mellom 700 og 1200 kroner timen. Vi anbefaler at du velger en regnskapsfører bruker Centiga og som tilbyr fastpris,

Årsaken til at fastpris anbefales, er at det er vanskelig å vurdere pris utfra timer. Noen flinke regnskapsførere jobber kjapt med høye timespriser, mens noen jobber tregt med lavt honorar. Derfor bør du heller be om et fastpristilbud fra flere byrå før du tar det endelige valget.

Kom i gang med Centiga sitt gratis regnskapsprogram

Alle enkeltpersonforetak skal dokumentere utviklingen i inntekter og kostnader. Majoriteten av norske bedrifter skal også føre et regnskap. Til dette anbefaler vi at du bruker et regnskapsprogram. Prøv Centiga gratis i 30 dager.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis