Hvordan bytte fakturaprogram og regnskapsprogram?

Hvordan bytte fakturaprogram og regnskapsprogram?

Regnskap

Hvordan bytte fakturaprogram og regnskapsprogram?

Sverre Tidemann-Nilsen, september 10, 2020


Vurderer du å bytte faktureringssystem og regnskapsprogram? Mange tror det er vanskelig og tidkrevende. Det stemmer imidlertid ikke. Når man i tillegg vet at det finnes gratis alternativer løsningen dere benytter, blir overgangen enda mer givende.

 

Standardiserte filer gjør prosessen enkel

Regnskapsdata er standardisert i form av SAF-T-filer. Det betyr at man enkelt kan flytte regnskapet til et nytt regnskaps- og faktureringssystem om ønskelig. Prosessen krever få tastetrykk.

– Dersom man flytter regnskapet til nytt økonomisystem mellom MVA-periodene, slik at man starter med blanke ark, er det veldig enkelt. I økonomisystemet Centiga gir vi deg i tillegg et unikt oppstartsverktøy som guider deg gjennom hele prosessen. 

Slik bytter du økonomisystem

Det er kun tre steg du må følge for å bytte faktura- og regnskapsprogram.

1. Opprett en bruker. I mange systemer tar denne prosessen litt tid, mens i andre går det fort. I Centiga trenger vi kun din epost og passord.

2. Gjør deg ferdig med foregående måned i det gamle økonomisystemet ved å avstemme banken, avslutte siste MVA-melding, og bokføre inngående fakturaer for den aktuelle måneden du avslutter og periodene før.

3. Gå inn i ditt nye regnskapssystem og følg stegene den gir deg. Her legger du inn inngående balanse på de ulike regnskapskontoene i programmet.

Du er nå klar til å føre regnskapet ditt i et nytt regnskapsprogram! Vi håper at det er Centiga – Norges første gratis økonomisystem på nett for små og mellomstore bedrifter, enkeltpersonforetak, lag og foreninger.