I Oslo er det 95.500 bedrifter, hvor om lag 4.500 velger å bytte regnskapsfører hvert år.

I denne guiden peker vi ut noen av de beste regnskapsførerne i byen og gir deg tips til hva du bør tenke på når du skal velge ny leverandør av regnskapstjenester.

Få tilbud fra 3 regnskapsførere i Oslo i Regnskapsklinikken →

Dette skiller regnskapsførerne i Oslo

I Oslo er det over 250 regnskapsførere som hjelper bedrifter med bokføring, lønnskjøring og innsendelse av lovpålagte oppgaver. Disse setter ut regnskapsjobben, slik at dem får mer tid til det de er gode på.

Forskjellene på regnskapsførerne i området er:

 • Prismodell og prisnivå
 • Kundeservice
 • Hvor de befinner seg
 • Hvilke bransjer de kjenner
 • Systemkompetanse
 • Tilgjengelighet

Derfor kan det være smart å be om tilbud fra flere regnskapsførere istedenfor å velge én aktør basert på lokasjon eller bekjentskaper.

Vi har laget sammenligningstjenesten Regnskapsklinikken. Her bruker du kun 2 minutter på å fortelle litt om din bedrift, før du innen neste virkedag får tilbud fra inntil 3 regnskapsførere.

Få tilbud fra 3 regnskapsførere →

Hvordan finne regnskapsfører i Oslo?

Når man skal finne en ny regnskapsfører i Oslo, anbefaler vi at du benytter deg av denne fremgangsmåten:

 1. Bruk en sammenligningstjeneste: På samme måte som det er smart å sjekke med flere banker før du bestemmer deg for hvor du vil ha boliglånet ditt, bør du høre med flere regnskapsførere før du velger din foretrukne partner. Vi anbefaler Regnskapsklinikken.
 2. Snakk med venner og bekjente: Noen regnskapsførere er flinkere enn andre. Derfor kan det være smart å høre med venner og andre bekjente om de kjenner noen flinke regnskapsførere som også kan gi deg et tilbud.
 3. Velg det beste tilbudet: Et godt tilbud kjennetegnes ved at prisen er konkurransedyktig og at du får alt du har bedt om inkludert i prisoverslaget/fastprisen. Samtidig skal regnskapsføreren kunne vise at den har erfaring med bedrifter som ligner på din, og systemet regnskapet ditt er i.

5 Beste regnskapsførere i Oslo

Oslo har mange dyktige regnskapsførere. I denne listen finner du de 5 beste regnskapsførerne i Oslo, basert på anmeldelser i Google. Alle regnskapskontorene har over 4,4 stjerner av 5 mulige, og flere enn 6 anmeldelser.

Athene Regnskap Oslo

Athene Group

Athene Group får 4,9 av 5 stjerner i Google. De ønsker å være bedriftens komplette partner innen økonomi. Og tilbyr regnskap i flere systemer.

Se bedriftsprofil

View Ledger

View Ledger er et av Norges største regnskapskjeder og får 4,4 av 5 stjerner i Google. Byrået er spesialister på regnskap i Xledger og Tripletex, og fokuserer på effektivisering gjennom smart bruk av integrasjoner.

Se bedriftsprofil

Norus Accounting

Norus Accounting er et lite regnskapskontor på Teisen i Oslo. Virksomheten får 4,7 av 5 stjerner i Google på 24 anmeldelser. Her kan du også få hjelp med etablering av bedrift og rådgivning innen skatt.

Se bedriftsprofil
Vic Consult Logo

Vic Consult

Vic Consult er et lite regnskapskontor, ledet av Jade Qian. Selskapet holder til på Grefsen og får 4,6 av 5 stjerner i Google.

Besøk nettside
Regnskapsførerne i Omega Accounting

Omega Accounting

Omega Accounting får 4,6 av 5 stjerner i Google. Virksomheten er spesialist på nyetablerte virksomheter og tilbyr hylleselskap til næringsdrivende som har dårlig tid med å starte bedrift. Regnskapskontoret er på Smestad i Oslo.

Se bedriftsprofil

Hva kjennetegner regnskapsførere fra Oslo?

Regnskapsførere i Oslo karakteriseres ved at de jobber i større regnskapsvirksomheter enn andre steder i landet. Samtidig bruker de i større grad skybaserte regnskapsprogrammer fra programvareselskapet Visma enn i andre deler av landet, som for eksempel på Vestlandet hvor flere bruker Uni Micro.

For deg som kunde er det relativt liten forskjell på regnskapskontorene i Oslo og andre deler av landet. Regnskapsførerne gjør regnskapet ditt fra A til Å, og sørger for at lovpålagte oppgaver blir levert i tide.

Likevel kan det være at du opplever at regnskapskontorene i Oslo kan hjelpe deg med flere oppgaver enn andre regnskapsbyråer. Dette skyldes at de største regnskapskontorene ofte har dedikerte rådgivere som er spesialisert på andre aktiviteter som finansiering, HR, inkasso og innovasjonssøknader.

Se hva regnskapsfører koster din bedrift →

Må jeg ha regnskapsfører?

Du må ikke ha en regnskapsfører, men om du ikke har tid eller anledning til å sette deg inn i hvordan regnskap fungerer, bør du bruke en regnskapsfører.

Dette gjelder spesielt hvis bedriften din har regnskapsplikt, som betyr at du må lage et årsregnskap, bestående av resultat, balanse og noter.

Hvem er regnskapspliktig?

 • Aksjeselskaper: Alle aksjeselskaper har regnskapsplikt. Det betyr at virksomheten må utarbeide et komplett årsregnskap som skal leveres til regnskapsregisteret innen 31. juli hvert år.
 • Enkeltpersonforetak: ENK med over 50.000 kroner i årlig omsetning har regnskapsplikt. Dette gjelder også bedrifter med eiendeler over 20 millioner kroner og 20 årsverk.

Dette brukes regnskapet til

Regnskapet er et hjelpemiddel for å følge med på utviklingen i virksomhetens resultater og finansiering. I tillegg fungerer det som er verktøy for myndighetene til å beregne skatt og MVA, samt i forbindelse med statistikk om næringslivet, utarbeidet av Statistisk Sentralbyrå.

Regnskapet danner grunnlaget for følgende lovpålagte oppgaver:

 1. MVA-Oppgave: En rapport som forteller hvor mye merverdiavgift du er skyldig staten eller som staten er skyldig din bedrift. Sendes normalt inn hver annen måned.
 2. Skattemelding: Her skal eierforhold, eventuelle fusjoner, realisering av aksjer o.l, og andre tall fra regnskapet innberettes.
 3. Næringsoppgave: Et vedlegg til skattemeldingen som viser de viktigste postene i resultatregnskapet og balansen, slik at myndighetene kan beregne riktig skatt.
 4. Årsregnskap: Resultatrapport, balanse og noter for det foregående regnskapsåret skal leveres én gang i året til Regnskapsregisteret.

Centiga regnskapsfører

Over 30 regnskapskontor i hele landet bruker regnskapsprogrammet Centiga. Fordelen ved å ha en regnskapsfører som bruker Centiga er at et er Norges billigste regnskapsprogram ifølge Regnskap Norges årlige priskartlegging. Da sparer du penger som du kan bruke på andre ting – som gode råd fra en regnskapsfører.

I Oslo er det 5 regnskapskontor som bruker Centiga:

Vi har laget en sammenligningstjeneste som gjør det enkelt å finne en regnskapsfører:

Få tilbud fra 3 regnskapsførere som bruker Centiga her

Fiken regnskapsfører

På kort tid er Fiken blitt en av Norges største regnskapsprogrammer. Systemet har i dag 40.000 bedriftskunder og stadig flere regnskapsførere tilbyr nå regnskapstjenester i Fiken.

I Oslo er det 7 regnskapsførere som bruker Fiken. De finner i denne listen:

Tips: Be om tilbud fra flere regnskapsførere før du bestemmer deg. Vi har laget sammenligningstjenesten Regnskapsklinikken som kan brukes.

Tripletex regnskapsfører

Et av de mest brukte regnskapsprogrammene i Oslo er Tripletex. Det er et kraftig økonomisystem med gode integrasjonsmuligheter. I Oslo er det 69 regnskapskontor som tilbyr regnskap i Tripletex. Det tilsvarer hele 28 prosent av alle regnskapskontorene i Oslo.

Ettersom det er så mange regnskapsførere som tilbyr regnskap i Tripletex, kan det være smart å bruke en anbudstjeneste for å finne det beste tilbudet for din bedrift.

Få tilbud fra 3 regnskapsførere →

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis