Mindre strenge krav for taxinæringen

I slutten av 2020 kom et nytt regelverk for drosjenæringen. Kravene til drosjeløyve ble betydelig redusert og fysiske taksameter er ikke lenger nødvendig. Dette har gjort det enklere å etablere seg på markedet, som gjør at behovet for gode regnskapsløsninger vokser.

Slik starter du et taxiselskap

For å få drosjeløyve må du ha et selskap. Den mest normale selskapsformen er enkeltpersonforetak.

Les hvordan du starter et enkeltpersonforetak her.

Videre må du søke om et løyve, som koster 3.400 kroner. Når dette er gjort må du anskaffe et digitalt taksameter – dette kan du få fra Bolt, Uber eller drosjeselskapet du bruker. Kjøreseddel kan du søke om hos politiet.

Skatteetaten anbefaler regnskapsfører til drosjeeiere

Hvis du har lite erfaring med regnskap og økonomi, anbefaler Skatteetaten at du bruker en regnskapsfører (Skatteetaten, 2020). Regnskapsfører vil hjelpe deg med bokføring, innsendelse av MVA-oppgaver og årsrapportering (Skattemelding og næringsoppgave).

Vi anbefaler at du bruker en sammenligningstjeneste for å få det beste tilbudet for din bedrift. I Centigas tjeneste Regnskapsklinikken, kan du få tilbud fra flere regnskapsførere – 100 % gratis og uforpliktende.

Men hvorfor skal du bruke en sammenligningstjeneste. Vel, her er noen av årsakene:

  • Du sparer tid: I Regnskapsklinikken trenger du kun å forklare hva du ønsker hjelp med én gang. Allerede neste dag kan du forvente å ha mottatt tilbud fra flere regnskapsførere.
  • Du sparer penger: Du får flere tilbud og kan velge det som gir deg mest verdi for pengene.
  • Det er enkelt: Istedenfor å ringe flere regnskapskontor bruker du kun ett skjema som automatisk distribueres til dyktige regnskapsførere.
Få tilbud fra 3 regnskapsførere

Hva koster regnskapsfører for taxieiere?

Regnskapsfører for drosjeeiere og taxier koster fra 1.600 kroner måneden. Prisen avhenger naturligvis av selskapsform, men dersom virksomheten din er registrert som et enkeltpersonforetak, kan er prisen normalt mellom 1.400 og 2.500 kroner i måneden. Hvis du har flere sjåfører blir prisen et par hundre kroner ekstra.

Nysgjerrig på hva regnskapsfører koster din bedrift? Be om tilbud fra regnskapsførere i dette skjemaet fra Regnskapsklinikken og få 3 tilbud innen neste dag.

Dette bør du vite: Rimelig regnskapsprogram for taxibransjen

Regnskapsfører er naturligvis en stor kostnad for norske taxisjåfører, men visste du at regnskapsprogrammene som brukes også koster mye penger?

Slik trenger det ikke være. I regnskapsprogrammet Centiga kan du sende fakturaer og gjøre regnskapet ditt helt kostnadsfritt. Lønn koster kun 99 kr/mnd.

Systemet har over 30 partnere som tilbyr regnskapsføring i Centiga.

Finn en regnskapsfører som bruker Centiga →

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Valg av selskapsform for taxi og andre sjåfører

En gjennomgang av satsautorisert revisor Rune Jalving konkluderer med at enkeltpersonforetak (ENK) er best for drosjeeiere. Dette gjelder virksomheter med under 1 million kroner i overskudd før lønn.

Han mener at økt pensjonssparing er en god måte å disponere overskuddet i et ENK på, etter man har tatt ut 617.500 kr i lønn (etter dette er det i AS mer gunstig å ta utbytte).

Fordeler med ENK i forhold til AS:

  • Det er litt mindre skatt i ENK enn AS
  • Det koster mindre å drive et ENK mtp. regnskap og andre krav
  • Lånevilkår er ofte dårligere for et AS

Rimelig enkelt.

Centiga er gratis for små og mellomstore bedrifter. Hvis du har avanserte behov, tilbyr vi tilleggsmoduler for økt effektivitet og funksjonalitet. Se vår prisliste her.

Kom i gang med Norges første gratis regnskapsprogram:

Få ditt gratis regnskapsprogram

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis