Hvordan fungerer et lønnssystem?

Lønnssystemer håndterer alt knyttet til utbetaling og innrapportering av lønn og nærliggende skatter og avgifter. De benyttes for å holde betale lønn, sette av penger til skatt/feriepenger, sende lønnsslipper og innrapportere tall til myndighetene.

Det er svært få norske bedrifter som kjører lønn uten et system som håndterer hele eller deler av prosessen for dem. Noen kjører lønn i dedikerte lønnssystemer, mens andre velger komplette økonomisystem som tilbyr fakturering, regnskap og lønn.

I lønnssystemet Tritt koster det kun 39 kroner å kjøre lønn per ansatt i måneden. Det gjør systemet til et at Norges rimeligste.

Les mer om lønnssystem til 39 kr/ansatt

Lønnssystemet Tritt er superenkelt å bruke – faktisk så enkelt at du husker det fra gang til gang! Systemet fungerer på både mobil og PC og det kreves ingen forkunnskaper. Velg periode det skal kjøres lønn for, godkjenn lønnskjøringen – og vipps! Tritt gjør jobben for deg.

Kjør én gratis lønn

Prosessen i moderne lønnssystemer

I moderne lønnssystemer kan de ansatte selv legge inn reiseregninger og fravær via mobil eller PC. Dette godkjennes av arbeidsgiver før informasjonen går inn i lønnssystemet. Her kjører arbeidsgiver lønn på få minutter.

Når arbeidsgiver kjører lønn i lønnssystemet, tar systemet seg av en rekke oppgaver på automatikk. Den gjennomfører alle nødvendige beregninger, og sørger for at A-melding blir innsendt via Altinn, lønnssliper går ut til de ansatte pr. kryptert epost, og legger lønnen til utbetaling i banken.

Les mer om nettbasert lønnssystem

Slik kjører du lønn

I Tritt fyller man inn personalia og lønnstype – resten tar systemet seg av. Du kjører lønn ved å gjennomføre de følgende fire stegene:

  1. Opprett en konto
  2. Fyll inn personalia på de ansatte
  3. Lønnsveilederen tar deg igjennom resten på få minutter

Lønn utbetales etterskuddsvis

Når lønnen utbetales, avhenger av betingelsene i arbeidskontrakten. Det finnes ingen lover som bestemmer om lønnen skal betales forskuddsvis, etterskuddsvis, eller i en kombinasjon.

Likevel er det svært få arbeidsplasser som betaler lønn forskuddsvis.

Les mer om reglene knyttet til lønn hos arbeidstilsynet

Skal du kjøre lønn? Prøv vårt lønnssystem gratis, og dra nytte av fordelene ved et lønnsprogram proppfullt av automatikk og smarte løsninger.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis