Er du næringsdrivende og på jakt etter et nytt regnskapsprogram? Da er det flere ting du bør tenke på. Her peker vi ut de viktigste forskjellene på dagens regnskapsprogrammer.

Hva er et regnskapsprogram?

Et regnskapsprogram er et system som hjelper bedrifter å holde orden på transaksjoner: Inntekter og kostnader. Samtidig hjelper det deg å lagre dokumentasjon og bygge rapporter og meldinger i henhold til gjeldende lover og regler.

I mange regnskapssystemer er det også mulig å lage og sende faktura, samt utbetale lønn. I løpet av de siste par årene har også stadig flere systemleverandører valgt å samle disse funksjonene inn i et grensesnitt – også kalt økonomisystem.

Litt om Centiga

Centiga er et enkelt regnskapsprogram med et smart AI som tolker kvitteringer og gir deg forslag til hvordan bilag skal bokføres.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

  • Du får en kvitteringsapp som sender kostnader rett inn i regnskapet

  • Systemet er blant Norges rimeligste

  • Kurs og chatsupport er helt gratis

Kom i gang

Hvilke regnskapsprogram finnes, og hva skiller de?

I Regnskap Norges Teknologiundersøkelse fra 2020 kommer det frem at det finnes om lag 20 norske regnskapsprogrammer. Noen er nettbaserte økonomisystemer, mens andre er nedlastbare regnskapssystemer.

Forskjellen på nettbaserte og nedlastbare regnskapsprogrammer er at de nettbaserte løsningene legger til rette for at man alltid har regnskapstallene sine tilgjengelige når man jobber på nett. Samtidig legger de til rette for at man kan jobbe mer effektivt, i form av at de ofte er integrert med bank, Altinn og andre applikasjoner.

Test regnskapsprogram 2022

Tester av Norske regnskapsprogrammer måles normalt etter utvikling og forbedring, priser og betingelser, samt support og servicegrad.

Centiga er et av Norges rimeligste økonomisystemer og har unik funksjonalitet som gjør det enklere å føre regnskap. Når du skal føre regnskap, gir systemet automatisk forslag til hvilken regnskapskonto du bør bruke og når du skal lage fakturaer kan du skrive tall og varelinjer rett inn i fakturaen på skjermen.

Systemet har også tilleggsmoduler for bedrifter med mer avanserte behov. Lønn koster kun 39 kr/mnd per ansatt og timeføring fra 49 kr/mnd.

Systemavgift (med mottak av EHF) Sende 5 EHF-fakturaer Lønn (2 ansatte) Total Pris
Centiga Standard 129 kr/mnd 17 kr/mnd 78 kr/mnd 224 kr/mnd
Fiken 169 kr/mnd Inkludert 105 kr/mnd 274 kr/mnd
Visma eAccounting Smart 179 kr/mnd 15 kr/mnd 70 kr/mnd 264 kr/mnd

Forskjell på nettbaserte systemer

Blant de nettbaserte systemene, kan de aller fleste brukes av små og mellomstore bedrifter. For store bedrifter med kompliserte behov knyttet til logistikk og lignende, oppfordrer vi deg til å kontakte en regnskapsfører for råd. Du kan finne en regnskapsfører som bruker Centiga her.

For små og mellomstore bedrifter er det utgangspunktet pris som skiller de ulike aktørene.

Se også: 3 fordeler med regnskap på nett

Billigste regnskapsprogram

De fleste regnskapsprogrammer har i dag en systemavgift. Denne betales månedlig og ligger mellom 100 og 300 kroner. I tillegg koster det penger å sende og motta faktura. Som regel ligger denne kostnaden på om lag 3 kroner.

I regnskapssystemet Centiga sin Standard-pakke er det lavere pris enn hos de andre ledende aktørene på markedet. Samtidig får du tilgang til et kraftig AI som foreslår hvilke regnskapskontoer du skal bruke med markedsledende presisjon.

Trenger du regnskapsfører? Finn en regnskapsfører her

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Derfor bør du velge Centiga

Centiga er et rimelig regnskapssystem med kraftig funksjonalitet. Her får du:

  • Regnskapssystem med AI: Tolkning av kvitteringer med forslag til riktig regnskapskonto.
  • Enkelt å bruke: Du trenger ingen forkunskaper for å ta systemet i bruk.
  • God opplæring: Vi holder gratis kurs og har et bredt bibliotek av hjelpeartikler.
  • Tilgjengelige regnskapsførere: Hvis du trenger hjelp, finnes det alltid en regnskapsfører som kan bistå.
  • Gjør regnskap i farta: Jobb på nett eller send inn kvitteringer til bokføring direkte fra mobilen.
Prøv gratis i 30 dager

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis