Hva er kassekreditt?

Dersom du har en kassekreditt tilgjengelig, betyr det at du har inngått en avtale med banken hvor de stiller et beløp til rådighet som du kan benytte deg av når behovet for kontanter oppstår. Kreditten kan du låne av til enhver tid.

Når man inngår en avtale på en kassekreditt, defineres det også varigheten på kreditten, normalt et år. Kredittiden blir som regel forlenget med et år av gangen. Man betaler gjerne et årlig honorar for å ha kreditten tilgjengelig, men man betaler ikke renter av kreditten før man tar kreditten i bruk.

Enkelt fortalt betyr det at når du låner av kreditten vil du først starte å betale renter for lånet når du låner de første kronene.

I vårt gratis regnskapsprogram kan du søke om kassekreditt fra Svea direkte i løsningen:

Søk om lån i Centiga nå

Kassekreditt bedrift uten sikkerhet

Kassekreditt er et fleksibelt, kortsiktig lån hvor man ofte har stor fleksibilitet. Det passer gjerne for bedrifter som har store variasjoner i inntekten, driften i selskapet er gjerne basert på sesongvariasjoner.

Som de fleste lån eller kreditter ønsker långiver en form for sikkerhet. Med kassekreditt hender det at man noen ganger kan få kreditten uten å stille sikkerhet i eiendeler eller tilsvarende. Oftest må man da stille en personlig garanti for at pengene skal betales tilbake.

For å få en god avtale, kan det være smart å sammenligne tilbud fra flere banker. Lånemegleren tilbyr kassekreditt og er et eksempel på en tjeneste som kan hjelpe deg med dette.

Kausjon kassekreditt

For små og mellomstore virksomheter kan det ofte være problematisk å få bedriftslån hos de tradisjonelle bankene. Vår samarbeids partner Svea Finans har utviklet en enkel og fleksibel business credit. Når bedriftslånet er godkjent, mottar du pengene på konto etter 24 timer.

Banken ønsker som regel en sikkerhet for lånet de yter til deg. Dette løser man gjerne ved at man stiller en personlig sikkerhet for lånet som banken stiller. Svea Finans krever ingen pant i sin business credit.

Du vil månedlig måtte betale inn et minstebeløp på minimum 5 % av utestående saldo, inkludert renter og månedsavgiften på 195 kroner. Renten på lånet settes etter en individuell vurdering av lånesøknaden.

Søk om kassekreditt direkte fra Centiga når du trenger tilgjengelig likviditet.

Fakturasalg – Et bedre alternativ?

Fakturasalg kan i mange tilfeller være et godt alternativ til kassekreditt.

Ved å ha en fakturasalgsløsning tilgjengelig i ditt fakturaprogram eller økonomisystem, kan du ved behov selge de fakturaene som du ønsker. Du velger selv hvilke fakturaer du ønsker å selge. Pengene mottar du på konto dagen etter salget.

Ved å aktivere en fakturasalgsløsning vil du flytte risikoen over til en tredjepart, de vil stå for innkrevingen av fakturakravet mot din kunde. Kostnaden ved fakturasalg ligger ofte på mellom 1,5 og 5 % av det totale fakturabeløpet. Selger du derfor en faktura på 10 000 kroner og du har en rente på 2 % vil det koste deg 200 kroner.

Fakturasalg kan enkelt aktiveres fra dashboardet i Centiga.

I Centiga er regnskap og fakturering helt gratis. Etter at du har opprettet en bruker kan du lage din første faktura. Systemet gir deg naturligvis god veiledning.

Du kan også kjøre lønn i systemet. Enkel banktilkobling sørger for en smertefri prosess.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis