Alle norske regnskapsprogrammer på nett tilbyr fakturering. Problemet er at du som regler må betale for hver eneste faktura du sender.

I Centiga kan du sende så mange fakturaer du vil – helt uten ekstra kostnad.

Alle pakkene tilbyr ubegrenset epost- og PDF-fakturering, mens det i Smart-abonnementet også er ubegrenset EHF-fakturering.

Prøv gratis

Her kan du se hva Centiga koster i forhold til andre ledende systemer:

  Systemavgift (med mottak av EHF) Sende 5 EHF-fakturaer Lønn (2 ansatte) Total Pris
Centiga Standard 129 kr/mnd 17 kr/mnd 99 kr/mnd 245 kr/mnd
Fiken 169 kr/mnd Inkludert i prisen 105 kr/mnd 274 kr/mnd
Visma eAccounting Smart 179 kr/mnd 15 kr/mnd 70 kr/mnd 264 kr/mnd

Hva er et fakturasystem?

Et fakturasystem er et system der du kan sende og betale fakturaer til kunder. Det skal gjøre det enklere for deg å holde oversikt over dine fakturaer og kunder. I tillegg skal det hjelpe deg å holde oversikt over betalte og ubetalte fakturaer.

I mange fakturasystemer er det også mulig å føre regnskap og utbetale lønn. Systemene som både tilbyr faktura- og regnskapsprogram går ofte under samlebetegnelsen økonomisystem.

De siste årene har også flere fakturasystemer begynt å bruke skybaserte løsninger. Dette skal gjøre det enklere for brukeren å kunne ta med seg fakturasystemet hvor som helst.

Prøv gratis i 30 dager

Gratis fakturaprogram enkeltmannsforetak?

For de aller fleste bedrifter er Centiga sitt Standard-abonnement mer enn nok. Her kan du sende et ubegrenset antall PDF- og epostfakturaer uten ekstra kostnad. Du kan også fakturaer i EHF og eFaktura-format.

En av fordelene med Centiga er at du også får Regnskap inkludert i prisen. Dette er et smart regnskapsprogram som kommer med forslag til hvordan kvitteringer og andre bilag skal registreres i regnskapet.

Alle bruker får tilgang til gratis opplæringsressurser som kurs, webinarer og chatsupport. Hvis du har kunder som faktureres samme beløp fra periode til periode (typisk abonnementsinntekter) er det også enkelt å sette opp repeterende fakturering uten ekstra kostnad.

Se priser og velg din pakke her →

Fordeler med fakturering i skyen

Selv om de aller fleste systemer nå er tilgjengelige på nett, kan det være greit å kjenne til fordelene med å jobbe i et nettbasert fakturaprogram. I Centiga kan du blant annet dra nytte av følgende fordeler:

  • Du har alltid tilgang på fakturaer du har sendt
  • Du kan sende fakturaer på farten
  • Fakturasystemet kan kobles til regnskapet, slik at inntekter automatisk blir registrerte
  • Det blir enklere å samarbeide med kolleger om økonomistyringen i virksomheten
  • Bilagene dine lagres trygt på nett med jevnlige backuper

Prøv Centiga gratis →

EHF-faktura gratis

I Norge er det kun to måter du kan sende en faktura på. Enten ved å bruke et fakturaprogram der du blir tildelt et fakturanummer, eller ved å bruke fakturablanketter med påtrykte fakturanummer fra trykkeri.

Uansett hvordan du velger å sende en faktura må den inneholde de samme opplysningene. Alle fakturaer må inneholde tidspunkt og sted for salget, en god beskrivelse av produkt eller tjeneste som ble solgt, selger og kjøper sitt navn og organisasjonsnummer, total pris og betalingsfrist.

I fakturaprogrammet Centiga lager du helt gratis EHF og PDF-fakturaer.

Litt om Centiga

Centiga er et smart økonomisystem for små og mellomstore bedrifter. Her er det superenkelt å lage fakturaer og føre regnskap.

Fordeler med Centiga Faktura:

  • Send fakturaer som PDF, EHF eller eFaktura (Vipps)

  • Skriv rett inn i fakturaen, slik at du alltid vet hvordan den ser ut
  • Kopier fakturaer du har laget før

  • Gratis kurs og videoer

  • Gratis support

Gratis fakturaprogram Excel?

Det blir enklere å sende faktura hvis du har en mal du kan bruke, men vær obs på at alle lovpålagte krav imøtekommes.

For å være sikker på at fakturaene du sender er i henhold til føringene i bokføringsforskriften kan du ikke lage fakturaer i programmer som Excel eller Word. Grunnen til at det ikke er lov å bruke Excel-maler til å sende faktura, er at fakturaen ikke skal kunne endres i ettertid. Derfor anbefales det å bruke et fakturaprogram.

I Centiga er det superenkelt å lage fakturaer. Videre får du bedre oversikt enn når man jobber med maler i Excel eller Word. I tillegg kan du sende fakturaen direkte til kunden din – uten å bruke verken giroblanketter eller mail, noe som gjør at du både sparer tid og penger.

Les også: Hva er fakturasystem?

5 grunner til Centiga sitt regnskapsprogram

Centiga erfaring

Centiga er Norges rimeligste fakturaprogram og systemet får 4,7 av 5 mulige stjerner i Google. I løpet av ett år har 10.000 norske bedrifter valg å flytte økonomien sin over til Centiga.

Her får du et økonomisystem som er enkelt å bruke og med smart funksjonalitet som gjør at regnskap og fakturering går raskt. Blant annet kan du lage repeterende fakturaer, kopiere fakturaer du har laget før, og skrive rett inn i fakturaen (slik at du slipper å forhåndsvise bilaget).

Les mer om Centiga Faktura her

Se hvordan du enkelt kan lage gratis faktura i Centiga:

Prøv gratis

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis