Et fakturasystem er et program der du kan lage og sende faktura til dine kunder. I dag finnes det mange forskjellige fakturasystem på nett. Her er grunnfunksjonene ofte like, mens det som skiller dem er pris og brukervennlighet.

Med et nettbasert fakturasystem har du alltid fakturaer tilgjengelig og du kan enkelt fakturere kunder fortløpende direkte fra mobilen.

Les mer om fakturaprogrammet Centiga her.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre fakturasystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn og direkte betaling

Få ditt gratis fakturaprogram

Hva er EHF-faktura

I Centiga kan du lage og sende faktura helt gratis i alle format. Du kan sende faktura enten per post, eller som PDF eller EHF.

I de fleste norske fakturasystemer koster det 3 kr. per EHF-faktura du sender, men i Centiga er dette helt gratis.

EHF-faktura er et digitalt fakturaformat. Det ligner veldig på en vanlig papirfaktura, men kan behandles mer effektivt. EHF står for Elektronisk Handelsformat og er en norsk tilpasning til et felles europeisk fakturaformat.

De siste årene har etterspørselen etter faktura i EHF-format økt kraftig, og flere og flere virksomheter godtar kun faktura på EHF. Siden 2015 har alle statlige organisasjoner krevd faktura i EHF-format, og alle norske kommuner skal kunne ta imot EHF-fakturaer.

Se hvordan du lager gratis EHF-faktura i Centiga her:

Elma registeret

Når du aktiverer EHF i Centiga, blir du automatisk registrert i ELMA-registeret. Dersom du ønsker å registrere virksomheten din i ELMA-registeret kan du enkelt gjøre dette i Centiga.

Alt du trenger å gjøre er å logge inn med din Centiga-bruker og aktivere EHF i Centiga Store. Det er helt kostnadsfritt.

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Faktura mal

Det kan være lurt å ha en mal som du kan følge når du skal lage en faktura, slik at du er sikker på at du får med alle opplysningene. I alle fakturasystemer ligger det en ferdig mal der du bare trenger å fylle ut informasjonen som gjelder den spesifikke kunden.

Ved å bruke malen i fakturasystemet Centiga, kan du være sikker på at fakturaene du sender er i henhold til føringene i bokføringsloven.

Du har kanskje vurdert å bruke en mal i Word eller Excel, men dette er faktisk ikke lov. Det er fordi fakturaen ikke skal kunne endres i ettertid, og du vil heller ikke være sikker på at alle lovpålagte krav imøtekommes hvis du bruker en Word- eller Excel-mal. Derfor anbefaler vi å bruke et fakturasystem.

Les mer om hvorfor det er ulovlig å lage faktura i Word her

Hva er ressursnummer

Et ressursnummer er et nummer som skal kunne identifisere saken eller fakturaen hos mottakeren.

Det er påkrevd at du oppgir noe under «Deres referanser» når du skal sende faktura som EHF i Centiga. Her er det vanlig å legge inn ressursnummer eller en kontaktperson.

Dersom du ikke har dette tilgjengelig vil Centiga automatisk fylle inn «Ikke tilgjengelig» for deg.

Gratis fakturasystem

Centiga er Norges første gratis fakturasystem. Her kan du sende et ubegrenset antall faktura, enten som PDF, EHF eller per post helt kostnadsfritt. I tillegg kan du føre regnskapet ditt i samme system gratis.

I løpet av ett år har over 5000 norske bedrifter flyttet økonomien til Centiga, og kundene er svært fornøyd skal vi tro tilbakemeldingene i Google. Der scorer nemlig Centiga 4,6 av 5 mulige stjerner.

Et lite tips: Kom i gang med et gratis fakturasystem.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis