Det tar kort tid å bytte fra et annet fakturaprogram til Centiga, og det er like enkelt uansett hvilket fakturaprogram du bytter fra. Her forklarer vi hvordan du enkelt kan bytte til et gratis fakturaprogram på kun fem minutter.

Få ditt gratis fakturasystem

Slik bytter du til nytt fakturaprogram

Dersom du ønsker å bytte til fakturaprogrammet Centiga er det kun tre steg du må følge.

  1. Først må du opprette en bruker i systemet. Du trenger kun å legge inn epostadressen din og passord.
  1. Deretter kan du gå inn i ditt nye fakturaprogram og følge stegene der. Her legger du inn kundelisten din, og da er du à jour og klar til å starte å fakturere i ditt nye fakturaprogram.
  1. Første gang du skal fakturere i Centiga må du legge inn fakturanummeret som du avsluttet med på den siste fakturaen i ditt gamle program, og fylle ut neste i rekken.

Dersom du ønsker å overføre hele historikken fra det gamle fakturasystemet til det nye, må du også overføre SAF-T-filene. Det er standardiserte filer som inneholder regnskapsdata.

Du må gjøre deg ferdig med foregående måned i det gamle økonomisystemet. Det gjør du ved å avstemme banken, avslutte siste MVA-melding, og bokføre inngående fakturaer for den aktuelle måneden du avslutter og tidligere perioder.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Kom i gang

Vanlig forfallsdato faktura

Alle fakturaer inneholder en forfallsdato, og det betyr at beløpet skal betales innen den gitte datoen. Det vanligste er at forfallsdatoen er 14 dager etter at fakturaen er sendt, men fristen kan også være lenger eller kortere.

Forfallsdatoen kan også endres etter at fakturaen er laget. Dersom fakturaen ikke er betalt innen forfallsdato, kan det forekomme betalingspåminnelse, purring og inkassovarsel.

Fakturanummer på kvittering

Fakturanummer er noe som kun finnes på fakturaer, og er ikke på kvitteringer. En kvittering er en bekreftelse på at du har betalt for varen eller tjenesten, og er ikke en faktura. Derfor finnes det ikke noe fakturanummer på en kvittering.

På en kvittering kan du derimot ha unike referansenummer som fungerer på samme måte som fakturanummer. Referansenummeret på en kvittering gjør det enkelt å spore tilbake til det konkrete kjøpet.

5 grunner til å velge Centiga

EHF faktura

Hos de fleste fakturaprogrammer må du betale ekstra dersom du ønsker å sende en faktura som EHF. I Centiga kan du sende EHF helt gratis uten noen ekstra kostnad.

Vi vet at det er viktig at du imøtekommer kundenes ønsker og behov, og de siste årene har etterspørselen om faktura på EHF-format økt. Derfor er det gratis å sende faktura i Centiga, i alle format.

Les også: Gratis faktura på nett? Ja, både som PDF og EHF

Gratis fakturaprogram

Fakturaprogrammet Centiga er helts gratis og du kan sende et ubegrenset antall faktura helt kostnadsfritt. Uansett hvilket format du ønsker å sende faktura i, om det er EHF eller som PDF på epost så koster det ingen ting.

Centiga har et intuitivt grensesnitt og er enkelt å bruke, som sørger for rask og effektiv fakturering. I tillegg kan du opprette abonnementsfaktura og fakturere på appen uten ekstra kostnad.

Se hjelpevideoen om hvordan du lager faktura i Centiga her:

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis