Et ERP-system skal effektivisere driften av virksomheten og sikre at du får god oversikt over bedriftens resultater.

ERP-system definisjon

ERP (Enterprise ressursplanlegging) effektiviserer driften av virksomheten og du får god oversikt over resultatene dine.

Det finnes mange ulike ERP-systemer på det norske markedet. Hos de aller fleste er grunnfunksjonene de samme, mens prisen varierer mye.

Centiga er et gratis ERP-system der du god oversikt over resultatene i bedriften og pene rapporter.

10 fordeler med ERP

Med et ERP-system samler du kjernevirksomheten på ett sted, og du kan dermed drifte virksomheten mer effektivt. Her er 10 av de største fordelene med ERP-system:

1. Virksomheten din får økt effektivitet
Du øker produktiviteten og automatiserer sentrale prosesser i bedriften din, og du kan fokusere mer på økt aktivitet i virksomheten og bruke mindre tid på administrasjon.

2. Du får bedre innsikt
Med et ERP-system får du dypere innsikt i resultatene til bedriften og du har all informasjon samlet på ett sted.

3. Effektiv rapportering
Du får raskere rapporter om virksomheten og enkel deling av resultater. Med gode og oversiktlige analyser kan du enkelt se hva du må gjøre annerledes for at virksomheten skal gå enda bedre.

4. Bedre datasikkerhet
Med data i et ERP-system er du sikker på at dataene dine blir lagret på et trygt og sikkert sted. Dataene blir også oppbevart i henhold til gjeldende lover og regler.

5. God fleksibilitet
Virksomheten blir mer fleksibel med et ERP-system, siden du får mer effektiv drift og tilgang til sanntidsdata. Da kan du raskt reagere på nye muligheter.

6. Bedre grunnlag med sanntidsdata
Du får tilgang til sanntidsdata med et ERP-system. Du vil alltid ha oppdatert informasjon og et fortrinn på konkurrentene dine. Dette gjør at det er enklere å ta raske beslutninger når det er nødvendig.

7. Økt tilgjengelighet
Med et skybasert ERP-system, som Centiga, kan du jobbe hvor og når som helst, enten fra PC eller mobil. Da får du og dine ansatte en mer fleksibel arbeidshverdag og det blir raskere responstid. Dette fører til økt produktivitet og effektivitet i bedriften.

Les mer om fordelene med skybasert regnskap i eget blogginnlegg.

8. Kontinuerlig utvikling
Med et ERP-system vil du få automatiske oppgraderinger av systemet. Med en skybasert løsning, slik som Centiga, vil dette skje sømløst og du trenger ikke gjøre noen endringer.

9. Mindre investering i IT
Med all data i et skybasert ERP-system slipper du å oppdatere servere g ha backupløsninger av all dataen i bedriften. IT-ansvarlig i bedriften kan dermed konsentrere seg med om arbeidsoppgaver som bidrar til vekts.

10. Enkelt og intuitivt grensesnitt
ERP-systemer skal være enkle å bruke, også for deg som ikke har noe særlig erfaring med økonomi fra tidligere. Leverandørene jobber kontinuerlig med å forbedre brukergrensesnittet, slik at du og dine ansatte kan bruke systemet uten lang opplæring.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Her lager over 5.500 Norske bedrifter fakturaer. Kundene gir oss 4,7 av 5 mulige stjerner i Google.

Vi skiller oss fra andre fakturasystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

ERP-system for små bedrifter

Det finnes ulike ERP-systemer som passer for små bedrifter. Ofte er det viktig for små bedrifter å ha et ERP-system som ikke koster for mye og som er enkelt å bruke.

Siden mange selvstendig næringsdrivende ikke har noe særlig erfaring med økonomi fra tidligere, er det ekstra viktig at systemet er svært brukervennlig.

For små bedrifter anbefaler vi å velge et gratis ERP-system. Centiga er Norges første gratis ERP-system som ikke tar betalt for noen av grunnfunksjonene. Det skybaserte systemet er skreddersydd for små bedrifter, og sikrer at du har tilgang til virksomheten din når og hvor du vil.

Gratis ERP-system

Centiga hjelper deg med å effektivisere driften av virksomheten din, helt gratis. I systemet får du fine rapporter som er skreddersydd til din bedrift, og de gir deg god oversikt over hvordan virksomheten din gjør det.

I ERP-systemet Centiga får du:

  • Skreddersydde rapporter
  • Oversikt over resultater
  • Lønnssystem
  • Ubegrenset antall faktura
  • Oversikt over innkjøp og utlegg
  • Gratis regnskap

Centiga gir deg god oversikt over regnskapet, og sanntid saldo i banken er alltid synlig i dashboardet. I tillegg blir betalte fakturaer blir automatisk bokført i regnskapet.

Du kan også koble Centiga direkte til banken og Altinn. Da slipper du unødig dobbeltarbeid og han gjøre flere transaksjoner direkte i systemet.

Se hvordan du enkelt kan koble Centiga til Altinn, helt gratis:

Har du lyst til å prøve et gratis regnskapsprogram? Kom i gang med Centiga.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis