Et godt ERP-system er viktig for å ha full kontroll på økonomien og det administrative arbeidet til bedriften. Med et komplett ERP-system får du all dokumentasjon på ett og samme sted.

Et lite tips: Prøv et gratis ERP-system.

ERP-system definisjon

ERP står for Enterprise Resource Planning, og er et verktøy som skal dekke bedriftens behov innenfor økonomistyring, logistikk, prosjekt, rapportering og lønn.

Det finnes mange forskjellige ERP-systemer på det norske markedet. Stort sett har de mange av de samme funksjonene, men det som skiller dem er pris og brukervennlighet.

ERP-systemet Centiga er helt gratis og gir deg god oversikt over resultatene i bedriften og fine og oversiktlige rapporter.

Med et moderne ERP-system får du god oversikt over bedriftens økonomiske situasjon og du har all dokumentasjon samlet på ett sted.

ERP-system for små bedrifter

Det er flere ERP-systemer som passer for små bedrifter. Ofte ønsker ikke små bedrifter å bruke for mye penger på et ERP-system. Da kan rimelige alternativer være en god løsning.

Mange selvstendig næringsdrivende har ikke mye erfaring med bedrift- og økonomistyring fra tidligere, og det er derfor spesielt viktig for disse at ERP-systemet er enkelt og brukervennlig.

Vi anbefaler at du prøver ERP-systemet Centiga. Her er fakturering og regnskap helt gratis, og du betaler kun for de tjenestene du har behov for. Systemet har et enkelt og intuitivt grensesnitt, slik at også de med mindre erfaring innen økonomi skal kunne bruke programmet.

Slik bytter du ERP-system

Det kan være flere grunner til at du ønsker å bytte økonomisystem; kanskje du synes systemet du bruker nå er for dyrt, de tilbyr ikke de tjenestene du trenger, eller du bare ønsker å prøve noe nytt.

Å bytte ERP-system er ikke noe problem. Her er tre enkle steg til hvordan du kan gjøre det:

  1. Det første du må gjøre er å avslutte regnskapsperioden i det systemet du bruker nå, og send inn MVA-oppgave.
  2. Opprett konto i det nye ERP-systemet som du vil bytte til, og velg den første dagen du skal føre regnskap. Hvis u avslutter regnskapet 31. desember i ditt gamle system, vil startdato være 1. januar i det nyet.
  3. Deretter må du importere inngående balanse ved å registrere tallene som ligger i det gamle systemet. Dette gjør du under innstillinger → åpningsbalanse i ditt nye ERP-system.

I videoen under viser vi hvordan du enkelt legger inn inngående balanse i Centiga:

Gratis ERP-system

ERP-systemet Centiga er gratis og gir deg full oversikt over selskapets resultater med fine rapporter. Her bestemmer du selv hva du selv hva du vil se, og hvilken periode du ønsker å fokusere på.

Centiga er et komplett ERP-system som passer perfekt til små- og mellomstore bedrifter. Her er alle grunnfunksjonene gratis, og det er ikke noen månedspris for å ha lisens til systemet. Du betaler kun for de ekstratjenestene du har behov for.

I Centiga har du full kontroll over kunder og leverandører, lønn og regnskap uansett hvor du er. Du kan også laste ned Centiga-appen og ha all dokumentasjon på ett sted rett på mobilen.

ERP-system som automatiserer bedriftsstyringen

Et ERP-system skal effektivisere driften av selskapet ditt, og gjøre slik at du kan bruke mindre tid på administrativt arbeid.

Da er det fint å benytte et moderne system som er i skyen og som automatiserer bedriftsstyringen. På denne måten kan du spare både tid og penger.

I Centiga får du god oversikt over regnskapet og live saldo i banken kan du alltid se i dashboardet. Betalte fakturaer blir automatisk bokført og matchet med i bankavstemming, og når du betaler lønn blir det automatisk satt inn penger på skattetrekkskonto.

For å unngå unødig dobbeltarbeid, anbefaler vi at du kobler Centiga til banken. Med bankintegrasjon blir det enklere å betale fakturaer, og lønn betales og bokføres i en operasjon.

Kom i gang med et gratis ERP-system nå.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis