Når man skal drive bedrift er det viktig at man har et enkelt fakturaprogram. I fakturasystemet Centiga kan enkeltmannsforetak og andre små bedrifter lage fakturaer på minutter. Skriv rett inn i fakturaen og send som epost, PDF, EHF eller eFaktura.

Rimelig og enkelt fakturaprogram for små bedrifter

Dersom du ikke printer ut fakturaer på ferdignummererte giroblanketter, krever bokføringsloven at man bruker et fakturasystem.

I økonomisystemet Centiga kan du sende fakturaer og føre regnskap til en lav pris. Lag fakturaer og last ned som PDF, eller send fakturaene direkte fra systemet som eFaktura, EHF eller eFaktura.

Systemet er blant markedets rimeligste og brukerne gir oss 4,6 av 5 mulige stjerner i Google.

Prøv gratis i 30 dager

Favorittsystemet til Norske enkeltmannsforetak?

Centiga har 10.000 fornøyde brukere. De fleste kundene er enkeltmannsforetak og er svært fornøyde med fakturaløsningen. Pr. mai 2022 har systemet 146 vurderinger i Google, med en snittscore på 4,5 av 5 mulige stjerner.

Årsaken til den gode vurderingen er, ifølge kundene, at systemet er enkelt å bruke med gode opplæringsressurser. Det første som møter nye brukere er en interaktiv guide som viser hvordan du lager faktura.

Fakturasystemet er enkelt i bruk og det tar kun minutter fra man oppretter konto til at man sender sin første faktura. Slik lager enkeltmannsforetak faktura i Centiga:

  • Opprett konto i Centiga Faktura eller logg deg inn om du allerede har en bruker
  • Klikk deg inn på «Opprett ny faktura» under «Salg» i toppmenyen
  • Legg inn kundens organisasjonsnummer – resten hentes automatisk
  • Legg inn produktinformasjon og pris
  • Trykk «Send faktura

Fakturaen kan enten printes ut og sendes i post, eller sendes digitalt som EHF-faktura.

LES OGSÅ: Hva betyr EHF-faktura?

Hvorfor bruke fakturaprogram?

Mange selvstendig næringsdrivende lager heller faktura i Word eller Excel enn å bruke et system. Med tiden kan det koste deg dyrt. Her er 4 årsaker til at enkeltmannsforetak bør bruke fakturaprogram:

  1. Fakturering er enklere i et system: Moderne fakturaprogrammer veileder deg slik at alt som skal med i fakturaen er inkludert. De gjør også prosessen mer effektiv ved å komme med forslag til hva som skal være i fakturaen. Selskapsinformasjon hentes blant annet automatisk fra Brønnøysund og produkter kan lagres og hentes ut fra din egen produktoversikt.
  2. Det koster deg ingenting: De beste fakturasystemene tjener ikke penger på lisenskostnader. Isteden håper de at du skal kjøpe ekstratjenester som fakturasalg, inkasso og andre tillegstjenester.
  3. Ting blir gjort etter gjeldende lover og regler: I fakturaprogrammene oppbevares bilag trygt og i henhold til gjeldende lover og regler.
  4. Det blir enklere å føre regnskap: Mange enkeltpersonforetak blir etter hvert bokføringspliktige. Da er det en fordel å ha fakturaene lagret i et system som også tilbyr regnskap når den tid kommer.

Kom i gang med fakturering i Centiga sitt enkle regnskapssystem for enkeltpersonforetak og andre små bedrifter.

Funksjonalitet enkeltmannsforetak digger

Enkeltmannsforetak har ofte ikke de mest avanserte behovene. Funksjonaliteten våre kunder er mest fornøyde med er at det er enkelt å opprette en konto, systemet blant Norges rimeligste og det er enkelt og lage og sende faktura.

Se våre 5 tips til selvstendig næringsdrivende

Annen funksjonalitet mange næringsdrivende setter pris på er muligheten til å sette opp abonnementsfaktura, slik at faste regninger som går ut til kunder blir sendt ut automatisk i slutten av hver periode man setter – ukentlig, månedlig, kvartalsvis eller årlig.

Klikk her for å lese mer om fakturering i Centiga

5 grunner til Centiga sitt regnskapsprogram

Purring og inkasso

Stadig flere bedrifter som bruker Centiga Faktura, velger også å sette opp automatisk purring og inkasso.

Det betyr at faktura som ikke blir betalt i tide, automatisk får en purring fra systemet via SMS eller epost, som gjør at du får raskere betalt. Om regningen ikke betales etter dette fortsetter saken til inkasso.

Prøv gratis