Stadig flere Norske bedrifter forventer at man sender faktura i EHF-format. Divisjon for offentlige anskaffelser (ANS) definerer EHF som:

«Elektronisk Handelsformat (EHF) er en standard for elektronisk utveksling av informasjon mellom oppdragsgiver og leverandør, i hele anskaffelsesprosessen.»

EHF-faktura

EHF står for Elektronisk Handelsformat og er et filbasert fakturaformat. Ettersom fakturadata overføres i filformat (kontra manuell avlesning), legger formatet til rette for mer effektiv behandling av faktura enn papirfaktura. Det er en av grunnene til at offentlig instanser kun aksepterer faktura i EHF-format.

I Centiga sender du fakturaer på minutter. Det er enkelt å opprette repeterende fakturaer på kunder som gir faste inntekter og hvis du trenger et regnskap kan det gjøres i samme system uten ekstra kostnad.

Dersom du skal sende faktura som EHF, kan det defineres som standard utsendelsesmetode i innstillingene. Da blir du automatisk registrert i ELMA-registeret.

Lag din første EHF-faktura →

Hva skjer når faktura sendes som EHF?

Dine faktura blir da sendt digitalt som en fil via et aksesspunkt til kundens økonomisystem – klar til betaling.

Les mer om EHF-format her

Det er også mulig å overstyre dette på kundenivå under kunder i menyfanen «kontakt». Dette fungerer godt på kunder som er registrert i ELMA-registeret, men som ønsker faktura som PDF.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis