I et skybasert regnskapssystem har du alltid tilgang til regnskapet ditt til enhver tid, uansett hvor du er. Det gjør at du enkelt får oversikt over hele økonomien, og du kan sjekke regnskapet når du er på farten.

Når du har regnskapet i skyen kan du være trygg på at alle dokumenter blir lagret og oppbevart på en sikker og lovlig måte.

Via appen til regnskapssystemet ditt kan du enkelt fakturere kundene dine med en gang etter at du har levert en vare eller tjeneste. Da slipper du at det hoper seg opp masse administrasjonsarbeid på slutten av måneden.

Lyst til å prøve et skybasert regnskapssystem? Prøv Centiga sitt gratis regnskapsprogram.

Skybasert regnskapsprogram vs. Lokal lagring

Det er mange fordeler med å bruke et skybasert regnskapssystem istedenfor et med lokal lagring. Her er de største fordelene:

 • Du har alltid tilgang til regnskapet ditt, uansett når og hvor du er
 • Du kan sende og betale faktura, og føre regnskap enten via mobilen eller PC
 • Du kan koble regnskapet til ulike integrasjoner, som Altinn og banken din
 • Regnskapsføringen effektiviseres og du får automatisk bankavstemming, feltutfylling og innlesing av fakturaer
 • Det er enklere å samarbeide om regnskapet med kollegaer, regnskapsfører eller revisor siden de enkelt kan få tilgang til regnskapet
 • Du kan være sikker på at dokumenter lagres og oppbevares på en trygg måte med backup

Skybaserte regnskapsprogram er ofte rimelige, selv om de ulike leverandørene varierer i pris. Det finnes også gratis alternativer som passer godt for små- og mellomstore bedrifter som ikke ønsker å bruke mye penger på et regnskapsprogram. Lenger ned kan du se en prissammenligning av de mest brukte regnskapssystemene.

Få ditt gratis regnskapssystem →

Beste regnskapsprogram

Når du skal føre regnskap, anbefaler vi at du bruker et regnskapsprogram. Det finnes mange ulike regnskapsprogrammer på det norske markedet. Ofte har de flere av de samme funksjonene, men det som skiller dem er pris og brukervennlighet.

For at et regnskapsprogram skal være bra, er det viktig at det er brukervennlig og effektivt for brukeren. Det må være enkelt og oversiktlig og ha et intuitivt grensesnitt slik at alle, også de som ikke har så mye erfaring med økonomi fra tidligere, kan føre regnskapet sitt selv.

I en prisundersøkelse Regnskap Norge har gjort, kommer Centiga klart best ut på pris. Centiga er hele 91 kroner rimeligere i måneden enn neste regnskapssystem på listen.

Under ser du en oversikt over kostnadene hos de mest brukte regnskapsprogrammene:

 

Regnskapsprogram Systemavgift (med KID) Transaksjonskostnad Lønn (5 ansatte) Total pris
Centiga Gratis Ingen 99,- mnd 99,- mnd
Fiken 218,- mnd Ingen 210,- mnd 428,- mnd
Conta 199,- mnd 3,38,- per eFaktura 195,- mnd 428,- mnd
Visma eAccounting 179,- mnd 3,- per faktura (60,- mnd med 10 inn/ut) 175,- mnd 414,- mnd
Tripletex279,- mnd 3,- per EHF og eFaktura 245,- mnd 554,- mnd

Krav til regnskapsføring

Mange vil nok tenke at å føre regnskapet i Excel er smart, men dette kan være ulovlig. Derfor anbefaler vi at du heller bruker et skybasert regnskapsprogram som også gjør regnskapsjobben enklere for deg.

Det stilles flere krav til regnskapsføring for bedrifter, og for større selskaper er det strengere krav. Hvilken type selskapsform og størrelse på selskapet avgjør om du er regnskapspliktig.

Her er en liste for selskaper det stilles strenge krav til regnskapsføring:

 • Aksjeselskap (AS)
 • Allmennaksjeselskap (ASA)
 • Enkeltpersonforetak (ENK)
  • Som har eiendeler med verdi til over 20 millioner kroner, eller
  • som har antall ansatte som utgjør mer enn 20 årsverk til sammen
 • Borettslag
 • Boligbyggelag
 • Stiftelser
 • Utenlandske foretak
 • Virksomheter som er under oppsyn av Finanstilsynet

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

 • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

 • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

 • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Regnskapsprogram enkeltmannsforetak

De aller fleste enkeltpersonforetak er ikke regnskapspliktige, men må uansett føre regnskap og kunne dokumentere alle inntekter og utgifter som virksomheten har. Da er det lurt å bruke et regnskapsprogram med et intuitivt grensesnitt.

Mindre selskaper er ofte mer prissensitive og ønsker ikke å bruke mye penger på et regnskapsprogram. Derfor anbefaler vi å bruke et gratis økonomisystem for mindre bedrifter.

I regnskapsprogrammet Centiga er det enkelt å føre regnskap. Systemet er helt gratis, skybasert og har all funksjonalitet som du kan forvente av et moderne økonomisystem.

Gratis regnskapsprogram

Centiga er Norges første gratis skybaserte regnskapsprogram. Systemet effektiviserer regnskapet ditt, og du får god oversikt over økonomien til bedriften. I tillegg har du tilgang til regnskapet hele tiden, uansett hvor du er, og du kan enkelt fakturere kunder via mobilappen med en gang en vare eller tjeneste er levert.

Med regnskapet i Centiga kan du være sikker på at alle dokumenter blir lagret og oppbevart på en sikker måte og i henhold til reglene i bokføringsloven.

Systemet er enkelt å bruke for alle, og er utviklet slik at de med mindre erfaring med økonomi og regnskap enkelt skal kunne føre regnskapet sitt i Centiga.

Her får du en omvisning i Centiga sitt gratis, skybaserte regnskapssystem:

Centiga erfaring

I løpet av ett år har over 8.000 bruker flyttet økonomien sin over til Centiga, og skal vi tro våre egne kunder er de svært fornøyd med systemet, da Centiga får 4,6 av 5 mulige stjerner i Google.

Fakturering og regnskapsføring er helt gratis i Centiga, og du kan legge til de tilleggstjenestene som du har behov for. Systemet har alle tjenester som du kan forvente av et moderne, skybasert økonomisystem.

Centiga effektiviserer regnskapsjobben for deg. Når du skal sende faktura, hender systemet leverandøropplysninger direkte fra Brønnøysundregistrene og sender automatisk fakturaen i kundens foretrukne format (EHF eller PDF).

Trenger du et regnskapsprogram? Prøv Centiga sitt gratis regnskapssystem.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis