Det finnes mange ulike regnskapsprogram på det norske markedet. De aller fleste regnskapsprogrammene er nå nettbaserte, og noen er også skybaserte. Dette betyr at du ikke lenger trenger å laste ned en programvare på PCen din, men at du har regnskapet tilgjengelig over alt, til enhver tid.

Et lite tips: Prøv et gratis regnskapsprogram

Regnskapsprogram for små bedrifter

De fleste regnskapsprogrammene på markedet er tilpasset små og mellomstore bedrifter. Grunnfunksjonene i regnskapsprogrammene er ofte like, men det som skiller ut de beste er pris og brukervennlighet.

Dersom driver et enkeltpersonforetak eller aksjeselskap er du pliktig til å føre regnskap og du må kunne dokumentere alle utgifter og inntekter virksomheten din har. Med et regnskapsprogram får du god oversikt over økonomien, og du kan enkelt holde orden på hva som skjer i bedriften din.

I Centiga sitt gratis regnskapsprogram kan du sende fakturaer og lage et regnskap helt kostnadsfritt. Systemet er på nett og du kan enkelt koble systemet til Altinn for innsendelse av MVA-oppgaver.

Få ditt gratis regnskapsprogram 

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre fakturasystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Få ditt gratis fakturaprogram

Beste regnskapsprogram

Som nevnt over er det pris og brukervennlighet som skiller de beste regnskapssystemene fra de andre. På det norske markedet er det hovedsakelig tre ulike regnskapsprogrammer som er tilpasset næringsdrivende:

  1. Centiga: Norges første gratis faktura- og regnskapsprogram
  2. Fiken: Første regnskapssystem til å markedsføre seg utelukkende på brukervennlighet
  3. Visma eAccounting: Blant de første systemene med nettbaserte regnskap

Det finnes også flere aktører, men dette er de som fokuserer mest på små bedrifter og selvstendig næringsdrivende. Du kan finne komplett oversikt hos Regnskap Norge.

Se vår prissammenligning her:

Systemavgift (med KID) Transaksjoner Lønn (5 ansatte) Total Pris
Centiga Gratis Ingen 99 kr/mnd 99 kr/mnd
Fiken 218 kr/mnd Ingen 210 kr/mnd 428 kr/mnd
Visma eAccounting 179 kr/mnd 3 kr/faktura (60 kr/mnd med 10 inn/ut) 175 kr/mnd 414 kr/mnd

Gratis regnskapsprogram

Centiga er Norges første gratis regnskapsprogram. Her kan du føre regnskap og sende et ubegrenset antall faktura helt kostnadsfritt. Systemet er dermed Norges rimeligste regnskapsprogram.

Mange næringsdrivende ønsker å bruke så lite tid og penger som mulig på administrative oppgaver som regnskapsføring, da er det fint at det finnes rimelige systemer på markedet som hjelper deg med æ effektivisere økonomistyringen i virksomheten din.

Centiga tilbyr alle funksjoner du trenger for å drive bedrift. du kan bokføre bilag, lage faktura og sende inn meldinger direkte i Altinn uten kostnad. Du kan også koble Centiga direkte til banken, slik at du kan betale regninger direkte fra systemet og aktivere automatisk bokføring.

Du trenger ikke ha noen erfaring med økonomi eller regnskap fra tidligere for å kunne bruke systemet. Centiga har et intuitivt grensesnitt og er enkelt å bruke for alle.

Les mer om systemet her

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Hva påvirker prisen?

Prisen på regnskapssystemer i Norge varierer på systemkostnad, transaksjonskostnad og pris på regnskapsfører.

Dersom du velger et regnskapsprogram som koster lite kan du spare betydelig på økonomikostnadene.

Med et gratis regnskapsprogram slipper du å betale for å bruke systemet, i tillegg til den månedlige lisenskostnaden. Ofte kalles dette for klikkpriser, og hos noen regnskapssystemer koster det altså 3 kroner per transaksjon å sende og motta faktura.

Hvis Netflix var et regnskapsprogram

For å sette på spissen hvordan mange norske regnskapssystemer priser seg, kan en god sammenligning være å se på hvordan Netflix hadde vært priset dersom det fulgte samme prismodell som regnskapssystemene.

Dersom Netflix hadde priset seg på samme måte, ville det kostet 129 kroner i måneden for å ha tilgang til tjenesten – slik de gjør i dag. I tillegg ville det kostet 25 kroner per bruker på samme konto, mens i dag kan hele familien ha hver sin egne bruker gratis. På toppen av dette ville du også måttet betale 3 kroner per film eller serie du ser.

Dermed lønner det seg med et gratis regnskapsprogram der det ikke er noen transaksjonskostnader, og du betaler kun for ekstra tjenester som du har bruk for.

Se hvordan du enkelt kan bokføre bilag i Centiga:

Få ditt gratis fakturaprogram

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis