Regnskapsføring i landbruksbedrifter

I regnskapsprogrammet Centiga kan bønder og andre i primærnæringer føre regnskap og sende fakturaer på få minutter.

Systemet er på nett, med all funksjonaliteten som kreves av et moderne regnskapsprogram.

Om skal lage repeterende fakturaer eller kjøre lønn, er dette også enkelt å gjøre.

Prøv gratis

Hvilken funksjonalitet får jeg i Centiga?

Centiga er et kraftig økonomisystem som er enkelt å bruke. I Smart-pakken er alt du trenger for å lage et regnskap – uten begrensninger i transaksjonsvolum.

Dette får du i vårt regnskapsprogram:

 • Ubegrenset fakturering i PDF og EHF-format
 • Komplett regnskapsmodul med bilagsføring og bankavstemming
 • Rapporter og dashboard
 • KID på faktura
 • Purring/inkasso

Se full prisliste

For 49 kr/mnd kan du koble systemet til banken, slik at regninger kan betales og bokføres på ett og samme sted. I tillegg kan du kjøre lønn fra 39 kr/ansatt. Det gjør Centiga til et av Norges rimeligste økonomisystemer.

Kom i gang med Centiga nå

Litt om Centiga

Centiga er et enkelt regnskapsprogram med et smart AI som tolker kvitteringer og gir deg forslag til hvordan bilag skal bokføres.

Vi skiller oss fra andre regnskapssystemer ved at:

 • Du får en kvitteringsapp som sender kostnader rett inn i regnskapet

 • Systemet er blant Norges rimeligste

 • Kurs og chatsupport er helt gratis

Kom i gang

Mange fordeler med regnskap på nett

Med regnskapet på nett er du alltid ajour. Regninger kommer automatisk inn i regnskapsprogrammet ditt, og kan betales og bokføres i ett og samme tastetrykk.

Du slipper altså å logge inn i nettbanken.

Hvis du har leverandører som sender fakturaer pr. post, kan du ta bilde av bilagene og sende de til regnskapsprogrammet via epost. Da havner de i Centigas fakturamottak, hvor bilagene kan bokføres og betales.

Start med regnskap på nett nå

Enkelt å dele tilgang med regnskapsfører

Som næringsdrivende dukker det ofte opp spørsmål knyttet til regnskap og fakturering. Da er det greit å vite at det finnes over 30 regnskapskontor i hele landet som tilbyr regnskap i Centiga.

Ved å dele tilgang med din Centiga til en regnskapsfører kan du få hjelp med å gjøre hele eller deler av regnskapsarbeidet.

Finn en regnskapsfører som bruker Centiga

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Enkel fakturering

Når du skal lage fakturaer (for vedsalg, snøbrøyting, snekring eller hva det måtte være), kan de enkelt opprettes på nett eller i app. Kunder og produkter lagres i en enkel oversikt, slik at du kan bruke dem om igjen neste gang du skal fakturere.

Andre løsninger som bidrar til raskt og enkel fakturering er automatisk purring/inkasso og abonnementsfakturering. Regningene du sender ut blir også automatisk registrert som inntekter i regnskapet.

Se hvor enkelt det er å opprette en faktura i Centiga:

Hva koster Centiga?

Centiga koster 99 kr/mnd og 199 kr/mnd for bedrifter med mer avanserte behov (som KID på fakturaer, prosjektregnskap og automatisk oppfølging av purringer). Det er blant årsakene til at kundene gir systemet 4,7 av 5 mulige stjerner i Google.

Hvis du ønsker å utvide mulighetene i systemet, kan du aktivere følgende produkter:

 • Bankintegrasjon: 49 kr/mnd
 • Lønn: 39 kr/ansatt
 • Timeregistrering: 49 kr/ansatt

Slik ser vårt regnskapsprogram for landbruk ut:

Prøv gratis i 30 dager!

Bokføring landbruk

Når man bokfører (enklere sagt: registrerer) kostnader i regnskapet i Landbruket, er det vanlig å bruke andre navn på kontoene enn de som ligger i standard norsk kontoplan.

For å endre eller legge til nye konti i Centiga, går du inn på InnstillingerRegnskap → Veiviser kontoplan. Her kan du velge kontoene du ønsker å endre eller legge til ny konto ved å trykk på knappen «legg til konto».

Kontoplan for landbruket finner du her

MVA-oppgave for Primærnæring

Systemet tilbyr automatisk innlevering av normale Mva-oppgaver (RF-0002), men ikke RF-0004 for primærnæring. I dette skjemaet kan du levere oppgaven i Altinn. Her fyller du inn tallene fra din resultatrapport i Centiga.

I Centiga er regnskap og fakturering enkelt og rimelig. Etter at du har opprettet en bruker kan du lage din første faktura. Systemet gir deg naturligvis god veiledning og er koblet mot Altinn.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis