Norge har over 12.000 autoriserte regnskapsførere og 5.000 regnskapsbyråer.

Autoriserte regnskapsførere hjelper over 410.000 norske bedrifter (Regnskap Norge, 2021) med oppgaver som lønnskjøring, bokføring og rapportering. Gjennom å bruke disse eksterne konsulentene, får bedrifter mer tid til det de er gode på, enten det er handel, servering, finans eller bygg og anlegg.

For å hjelpe norske bedrifter med å finne regnskapsfører, har vi laget en oversikt over de mest brukte regnskapsbyråene i Norge. Vi har også laget dette skjemaet – en tjeneste vi kaller Regnskapsklinikken – som du kan fylle ut og få tilbud fra 3 dyktige regnskapsbyråer.

Hvorfor finne regnskapsfører med vårt skjema?

 • Du sparer tid: Fyll ut skjemaet én gang og få 3 tilbud neste dag
 • Kvalitetssikrede regnskapsførere: Vi samarbeidet kun med autoriserte regnskapsførere
 • De beste tilbudene: Regnskapsførerne vet de er i konkurranse, dermed løftes kvaliteten
Få opptil 3 gratis tilbud

Her er listen over Norges ledende regnskapsbyråer

Vi har laget en oversikt over Norges 10 største regnskapsbyråer. Dette er selskap med bred kompetanse over mange autoriserte regnskapsførere:

Sparebank 1 Regnskapshuset Logo

Sparebank 1 Regnskapshuset

Regnskapsbyrået til Sparebank 1 er Norges største regnskapsbyrå, målt i omsetningen. Virksomheten består av 7 regnskapshus med felles merkevare. Regnskapet SMN (med nedslagsfelt i Møre og Romsdal, Trønderlag og Oppland) er klart størst med over 500 millioner kroner i omsetning.

Her får du en lokal regnskapsfører med tilgang til et nasjonalt kompetansemiljø. Det betyr at du kanskje kan få litt mer hjelp med skatterådgivning, HR o.l. enn hos andre. Prisen er på linje med andre store regnskapsbyråer, men LO-medlemmer kan få ekstra rimelig oppstart.

Finn en regnskapsfører

Info Ikon

OBS! Merk at du aldri bør be om tilbud fra kun én regnskapsfører. Vi anbefaler deg å bruke vår splitter nye tjeneste Regnskapsklinikken. Her kan du få tilbud fra flere regnskapsførere. Få dine 3 gratis pristilbud.

Regnskapsbyråets Azets logo

Azets Insights

Azets er et av Nordens ledende leverandører av regnskapstjenester. Virksomheten leverer tjenester innen regnskap, lønn, HR, bemanning og rådgivning.

Virksomheten har noen av de største regnskapsoppdragene på markedet og har de fleste kundene sine i Visma Business. Alle kunder får også tilgang til Azets Cozone hvor du kan hente ut rapporter, godkjenne leverandørfakturaer, snakke med regnskapsfører og laste opp dokumenter.

Her får du et regnskapsbyrå med gode rutiner og systemer. Dog er prisene høye og tilbakemeldinger i Google og Facebook viser oppfølging er av varierende kvalitet.

Finn en regnskapsfører

ECIT

ECIT er Norges tredje største regnskapsbyrå. Virksomheten har også en stor IT-avdeling med 400 ansatte som man kan sett ut IT-driften til. Virksomheten ble notert på Oslo børs i mai 2021. Virksomheten har +50 kontorer i Norge, med brorparten på det sentrale østlandsområdet.

Virksomheten får tilbakemeldinger helt på snittet, hvor pris ofte trekker ned. Dog er det verdt å merke seg at virksomheten har lansert lavpriskonseptet Enklere Regnskap med gode priser.

Finn en regnskapsfører

BDO

BDO er egentlig størst på revisjon i Norge, men virksomheten har også en regnskapsavdeling. Dette er ofte valget til større virksomheter. Mest spennende er kanskje virksomhetens dedikerte bærekraftsteam, som har spesialisert seg på bærekraftsrapportering for privat næringsliv og offentlig sektor.

Accontor regnskapsbyrå logo

Accountor

Accountor er en regnskapsbyråkjede bestående av en gruppe franchisetakere pluss noen selveide regnskapsbyråer. Her får du en trygg sparringspartner innen regnskap, lønn og HR.

Regnskapsbyrået Saga KL logo

SAGA KL

Saga KL består av 32 lokaleide regnskapskontorer med totalt 360 ansatte. Virksomheten får generelt gode anmeldelser og er absolutt et byrå å sjekke ut når du skal finne en ny regnskapsfører.

Vekstra regnskapsbyrå logo

Vekstra

Vekstra er en landsdekkende regnskapskjede med et ekstra fokus på regnskap for landbruksnæringen. De fleste regnskapsførerne i kjeden befinner seg på innlandet, hvor byrået har 12 kontor.

View Ledger

View Ledger er et regnskapsbyrå som er spesialisert på regnskapstjenester i regnskapsprogrammene Xledger og Tripletex. For deg som kunde, betyr det at virksomheten har god kompetanse på optimal bruk av systemene med tanke på integrasjoner og automatisering. Selskapet tilbyr fastpris på regnskap og lønn.

Amesto Accounthouse Regnskapsbyrå logo

Amesto Account House

Amesto Account House er et Oslo-basert regnskapsbyrå ledet av familien Spandow. Virksomheten er spesialister på regnskap for eiendomsbransjen, og satser på teknologi gjennom investeringer i automatiseringsplattformen Semine.

Aider regnskapsbyrå logo

Aider

På kun 3 år er Aider, gjennom oppkjøp, blitt et av Norges største regnskapsbyråer. Det siste tilskuddet i virksomhetens portefølje av regnskapsbyråer er PWC Accounting, som nå er blitt en del av Aider. Med dette oppkjøpet er omsetningen forventet å passere 500 millioner kroner i 2022, som gjør virksomheten til Norges 5. største regnskapskjede.

Hva er et regnskapsbyrå?

Et regnskapsbyrå er et selskap som hjelper bedrifter med oppgaver knyttet til regnskap og økonomistyring. Det inkluderer oppgaver som fakturering, bokføring, betalinger, lønnskjøring og årsoppgjør.

Bedrifter bruker regnskapsbyråer til oppgaver den ikke har et ønske om, eller anledning til, å gjøre selv.

Autorisert regnskapsbyrå

For at en bedrift skal få lov til å gjøre regnskapet til andre bedrifter, kreves det en autorisasjon fra Finanstilsynet. Virksomheten må ha en autorisert regnskapsfører som daglig leder, og likviditeten må være god.

Autoriserte regnskapskontor er underlagt en rekke krav:

 • Den må ha skriftlige retningslinjer for risikostyring og internkontroll
 • IKT-risiko skal kartlegges, med en katastrofeplan
 • Taushetsplikt og personopplysningsloven overholdes
 • Det skal gjennomføres kundekontroll og etableres rutiner for oppfølging mtp. hvitvasking
 • Regnskapsføringen skal skje på en måte som er i samsvar med regnskapsførerloven

Les mer om krav til regnskapsbyråer hos Finanstilsynet

Hva gjør et regnskapsbyrå?

De fleste vet at regnskapsbyråer hjelper til med utarbeidelse av årsregnskap og skattemelding, men du kan også sette ut andre oppgaver til en regnskapsfører.

Nedenfor gir vi deg en nærmere forklaring på regnskapstjenestene bokføring, MVA, og lønnskjøring:

 • Bokføring: Bokføring betyr at man registrerer inntekter og kostnader i regnskapet på riktig måte. I praksis fungerer dette slik at du laster kvitteringer og andre bilag som regnskapsføreren legger inn i regnskapet for deg. Uten disse bilagene kan ikke kostnadene trekkes fra inntektene i forbindelse med MVA- og skatteberegninger. Derfor er det viktig at du tar vare på all dokumentasjon for kjøp du gjør i virksomheten.
 • Lønnskjøring: Lønnskjøring er prosessen å betale lønn til ansatte. I virksomheter med sykefravær, vikarer og/eller med provisjonsbasert lønn, kan dette være utfordrende å gjøre selv, da jobben krever oppdatert kompetanse. I praksis innebærer en lønnskjøring at regnskapsfører registrerer ansatte gjennom A-melding, samt kostnadsfører lønn, feriepenger, sykepenger, pensjon og arbeidsgiver. I tillegg sendes det ut lønnsslipper og utbetales lønn.
 • MVA-regnskap: Hver annen måned skal bedrifter som er registrert i Merverdiavgiftsregisteret (MVA-registeret) levere en MVA-oppgave. Denne tar utgangspunkt i tall fra hovedregnskapet. Da er det viktig å bruke riktige MVA-konti, slik at skyldig/er skyldig MVA blir korrekt. Samtidig vil regnskapsfører kontrollere at tallene er korrekt ved å avstemme regnskapet mot bedriftens konto i banken. Slik reduseres man risikoen for feil til lavest mulig nivå.

Hvorfor bruke et regnskapsbyrå?

Selv om det er fullt lovlig å gjøre regnskapet selv, er det mange fordeler ved å bruke en regnskapsfører.

 1. Du får mer tid til å gjøre det du er god på: Når du driver din egen bedrift er målet ditt å få inntektene til et nivå du er tilfreds med. Dersom du opplever at arbeidet med regnskap og andre administrative oppgaver går utover salget, kan det være smart å sette ut jobben til et regnskapsbyrå.
 2. Du får hjelp til å velge riktig kontoer: Det finnes hundrevis av regnskapskontoer. En regnskapsfører vil sørge for at du bruker riktige konti. Etter hvert kan du ta over en større del av regnskapsjobben og benytte mønsteret regnskapsfører har laget for deg.
 3. Du får gode regnskapsrutiner: Regnskapsfører hjelper deg å avdekke frister som er viktige for din bedrift. Den vet for eksempel at restauranter skal levere omsetningsoppgave innen 1. mars, mens borettslag skal levere Tredjepartsopplysninger innen 31. januar.
 4. Du får hjelp med dokumentasjon: Banker og offentlige instanser (som Innovasjon Norge) vil kreve attester signert av en autorisert regnskapsfører. Da kan det være smart å allerede være tilknyttet et autorisert regnskapsbyrå.
 5. Du får bistand med skatt og MVA: Er du sikker på at du krever fradrag for riktige kostnader? Et regnskapsbyrå sørger for at MVA-regnskapet blir levert i henhold til gjeldende lover og regler.
 6. Du kan få en kontroll av regnskapet ditt: Ikke alle oppgaver må settes ut til en regnskapsfører. Dersom du kun ønsker hjelp med å sjekke om alt er gjort korrekt, vil mange regnskapsbyråer også kunne hjelpe deg med det.
 7. Du slipper å betale for opprydningsarbeid: Det er rimeligere å få en regnskapsfører til å kontrollere regnskapet ditt regelmessig enn å betale for opprydning i etterkant.

Er du på utkikk etter et regnskapsbyrå? Prøv Regnskapsklinikken, vår nye tjeneste som hjelper deg å finne en regnskapsfører. Svar på et par enkle spørsmål og få 3 tilbud innen neste virkedag!

Få tilbud fra 3 regnskapsførere →

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis