Derfor bør du ikke føre regnskap selv

Derfor bør du ikke føre regnskap selv

Regnskap

Derfor bør du ikke føre regnskap selv

Sverre Tidemann-Nilsen, februar 24, 2021


Dagens samfunn er mer konkurransedyktig enn før og presser prisene på de fleste produkter og tjenester. Som forbrukere har vi blitt mer oppmerksomme på endringene, og sett hvor enkelt det er å bytte fra en produsent til en annen når produktet er det samme.

Samfunn og teknologisk utvikling har gjort at vi i dag kan få et regnskapsprogram som er gratis (Centiga) og sende EHF helt gratis også, noe som ikke var mulig før. Andre aktører annonserer at regnskap er så enkelt at du kan føre regnskap selv, for å spare penger på regnskapstjenesten som en regnskapsfører vanligvis utfører.

Vent litt... nå sporer det av? Du blir ikke snekker selv om du kjøper drill, på samme måte som at du ikke blir regnskapsfører bare fordi du har et regnskapsprogram som er enkelt nok og brukervennlig.

 

Spar penger på å gjøre regnskapet riktig

Det er lett å ønske å minimere kostnadene for regnskapsfører, det er jo dyrt, ikke sant? Men er det egentlig det? Vi mener at du sparer tid og penger når du gjør ting riktig fra start og har din egen regnskapsfører. Har du kjennskap om regnskapsregelverket? Alle lover og regler? Når og hvor du skal føre mva? Hvilke fradrag du har krav på? Det er mye som kan gå galt hvis du fører feil i regnskapet – opprydning i etterkant ved feilføringer blir ofte dyrere enn de kronene du har spart ved å føre selv.

 

Finn billig regnskapshjelp når du trenger det

Etter flere tiår i bransjen har vi sett de fleste feilene som har skjedd når folk har valgt å gjøre regnskapet selv. Vi ønsker virkelig ikke at dette skal skje med deg, det ender vanligvis med mye høyere kostnader for å rydde opp enn om du hadde fått hjelp fra starten.

Olga regnskaps-assistenten i Centiga. Billig regnskapshjelp når du trenger det.

Regnskaps-assistenten Olga

Derfor lanserer vi nå en regnskaps-assistent, din team-player for deg som allikevel vil gjøre så mye som mulig selv. For 199,- per måned vil funksjonen være tilgjengelig slik at du enkelt kan kontakte regnskaps-assistenten Olga når du sitter fast i regnskapet og trenger litt sparring med en ekspert. Olga har mange års erfaring innen regnskapsbransjen og vil passe på at du gjør alt riktig når du trenger veiledning.

Funksjonen er kostnadseffektiv for deg som nekter å ha regnskapsfører, men som ønsker å gjøre så mye som mulig selv. Les mer om løsningen og om vår autoriserte regnskapsfører Olga her

 

De vanligste feilene når du fører regnskap selv

 • Feil kontovalg
 • Feilføring av mva-fradrag
 • Feil vurderinger ved balanseføring og avskrivninger for bedriftsmidler
 • Periodiseringsfeil
 • Årsavslutningsfeil
 • Avstemmingsfeil
 • Innberetningsfeil
 • Feilføring av lønn
 

Hvis du allikevel ønsker å føre regnskapet selv, husk:

 • Feilføring av mva kan bli dyrt for selskapet ditt. I tillegg til å etterbetale skatt, risikerer du å måtte betale tilleggsskatt. Les deg godt opp på regler for mva, fremfor alt merverdiavgiftslovens kapitel 3, 4, 5.
 • regnskapsstiftelsens nettsider kan du holde deg oppdatert på endringer i bransjen som kan ha påvirkning på hvordan du fører regnskapet.
 • Finn en venn / regnskapsekspert som du kan sparre med for råd hvis du sitter fast i regnskapet.