Hvordan korrigere A-melding?

Centiga er et gratis, nettbasert regnskapsprogram hvor du enkelt kan kjøre lønn. Da sendes A-melding automatisk. Det finnes to måter å korrigere en A-melding i Centiga:

  1. Dersom man får beskjed om at A-melding er avvist ved innsendelse, kan man korrigere det som feilet og sende inn en ny A-melding for perioden.
  2. Det er også mulig å reversere lønn ved å klikke på «Reverser» i lønnsbilaget. Da opprettes det et nytt bilag for den bilaget ble reversert for som man kan endre før man oppretter et nytt lønnsbilag.

Hvis lønnen er betalt, vil beløpet registreres i den ansattes reskontro som et forskudd det kan trekkes av i det nye bilaget.

Trenger du hjelp? Prøv regnskapsassistenten i Centiga. Her får du ubegrenset veiledning fra en autorisert regnskapsfører til kun 199 kr/mnd.

Sende A-melding direkte i Altinn

Hvis du sender A-melding direkte via Altinn, skal feilene rettes i en erstatningsmelding. Det gjøres via skjema A01.

Link til A-melding hos Skatteetaten

Tips: Mange regnskapssystemer koster mye penger. I Centiga er regnskap og fakturering helt gratis. Det er ingen transaksjonskostnader eller systemavgifter. Lønn koster kun 99 kr/mnd for 5 ansatte. Les mer om våre priser her.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis