Regnskapsfører pris

Hva påvirker prisen på regnskapstjenester?

Pris på regnskapsførertjenester avhenger av flere ting. Med en regnskapsfører på laget betaler man en ekstern ekspert for å enten gjøre regnskapet i sin helhet eller kontrollere ditt arbeid.

Dagens regnskapsprogrammer legger til rette for at bedriften kan dele på arbeidsoppgaver med regnskapsføreren på en friksjonsfri måte. Hvor mye du gjør selv styrer i stor grad hvor mye man betaler regnskapsføreren.

Variabler som påvirker prisen på regnskapsfører er:

 • Antall ansatte
 • Antall faktura bedriften mottar
 • Antall utlegg og reiseregninger
 • Årsoppgjørstjenester (skattemelding, årsregnskap og aksjonærregisteroppgave)
 • Arbeidsmengde knyttet til terminoppgaver
 • Arbeidsmengde knyttet til omsetningsoppgave

Vi anbefaler at du legger ut regnskapet ditt i en anbudstjeneste for å få den beste prisen. Hos Regnskapsklinikken.no kan du få tilbud fra inntil 3 regnskapsførere helt gratis. Da vil du være garantert å få en konkurransedyktig pris.

Se hva regnskapsfører koster din bedrift:

Få inntil 3 gratis tilbud →

Dette koster en regnskapsfører i 2021

Timesprisene for regnskapstjenester i Norge er mellom 500 og 1.900 kroner i timen. Ved valg av regnskapsfører er det ikke nødvendigvis regnskapsføreren med lavest timespris som er billigst. Det skyldes at dyktige og effektive regnskapsførere med få feil har høyere timespris.

Det faktum at mange flinke regnskapsførere har høy timespris, gjør at det er vanskelig å sammenligne regnskapsførere på timespris. Videre kan regnskapsførere med høyere timespriser ofte by på ekstratjenester andre ikke kan.

Derfor kan det være smart å utarbeide en god bestilling på regnskapstjenester hvor man ber om en fastpris. Pristilbudet fra regnskapsfører bør inkludere eventuelle systemkostnader.

Se også: 7 Beste regnskapsførere med fastpris

Pris regnskapsfører enkeltmannsforetak

Enkeltpersonforetak (tidligere enkeltmannsforetak) har som regel er mindre omfattende regnskap enn andre bedrifter. Hvis omsetningen er under 50.000 kroner er ikke virksomheten MVA-pliktig, som gjør arbeidsmengden betydelig mindre.

Normalt velger enkeltmannsforetak en av de følgende tjenestene:

 • Regnskapsfører i chat: Du fører regnskapet selv og får ubegrenset veiledning i chat for 199 kr/mnd. Les mer her.
 • Månedlig sjekk: Du gjør ditt eget regnskap og får en regnskapsfører til å kontrollere kontorbruk og rapportering. Les mer her.
 • Næringsoppgave: Regnskapsfører gjør en komplett gjennomgang av tallene dine én gang i året. Les mer her.
 • Komplett regnskap: Regnskapsfører gjør regnskapet fra A til Å og leverer nærliggende oppgaver for 500-1.400 kr/timen. Finn regnskapsfører her.

Kom i gang med et gratis regnskapsprogram nå →

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Kundene gir oss 4,7 av 5 mulige stjerner i Google.

Vi skiller oss fra andre regnskapsprogrammer ved at:

 • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

 • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

 • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som regnskapsfører til 199 kr/mnd

Regnskapsfører liten bedrift

For små bedrifter med lite volum og lav kompleksitet er, er det mulig å utføre store deler av regnskapet selv. Om du har erfaring med bilagsføring og fakturering, er det enkle oppgaver som man kan utføre selv.

Oppgaver som flere og flere regnskapskontor tillater at kundene gjøre. Har man ikke erfaring med dette fra tidligere er det også mulig å få enkel kursing av din regnskapsfører på disse oppgavene.

Meste sannsynlig har man ikke mer 5-15 forskjellige leverandører som man trenger å forholde seg til. Derfor blir det også enkelt å lære seg hvilke kostnadskontoer disse skal føres mot. Når du eventuelt står fast er at alltid fint å ha en regnskapspartner i bakhånd, som kan bistå deg når det trengs.

Prøv et gratis faktura- og regnskapsprogram.

Regnskapsfører pris pr. bilag

Pris pr. bilag er en prisingsmodell som vi ser blir mer og mer vanlig i regnskapsbransjen. Med en slik modell blir det mer forutsigbart for deg.

Ettersom prisen er konstant om volumet er konstant. Når volum i ditt regnskap går opp, vil samtidig prisen på regnskapet gå opp. Men dette følger som oftest str. på ditt selskap, omsetter du for mer er det også naturlig at det blir mer å gjøre i ditt regnskap. På samme måte skal prisen synke om volumet går ned.

Finn en regnskapsfører som bruker Centiga

Fastpris, timespris eller regnskapsassisten?

Vår erfaring tilsier at fastpris er veien å gå. En slik modell honorer regnskapsføreren først når han løser oppgavene knyttet til regnskap på den mest effektive måten.

Din regnskapsfører ønsker da å jakte på forbedringer, om det er integrasjoner som effektiviserer regnskapsførselen eller ny teknologi som effektiviserer bilagsføringen. Merk at det er utfordrende for regnskapsfører å sette en fastpris, da den i stor grad avhenger av hvor villig du er til å levere på de forutsetningene som er satt. Følg forutsetningene som er lagt til grunn for avtalen, så vil både du og din regnskapsfører være fornøyd med prisen.

I Centiga kan du føre regnskapet ditt selv med veiledning fra regnskapsførere til kun 199 kroner i måneden.

Centiga regnskapsfører

Stadig flere regnskapsbyrå velger å tilby regnskap i Centiga. Ettersom regnskap og fakturering er helt kostnadsfritt i systemet, bidrar det til å redusere den totale regnskapskostnaden for kunden.

Centiga er laget av regnskapsfører for å automatisere store deler av det vi ser på som hygienefaktorer i regnskapsbransjen. Vi ønsker at regnskapsførere skal bruke mindre tid på de enkle oppgavene som ikke skaper verdi, men heller kunne fokusere på det som skaper verdi for sluttkunden.

Finn en regnskapsfører

Trenger du regnskapsfører? Opprett en gratis Centiga-konto og få hjelp for 199 kr/mnd.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis