Hva er eFaktura?

Vi ser at mange blander bruken av eFaktura og EHF faktura. Begge er digitale, men likhetene stopper der. Efaktura bruker man kun mot B2C altså mot fra bedrifter til privatmottakere. En eFaktura vil dukke opp automatisk i din private nettbank. Ofte ser man at e-faktura blir kombinert sammen med avtalegiro.

Lurer du på hva du skal inkludere i en faktura? Les mer om lover og regler knyttet til fakturering i Altinn.

Hvordan sende eFaktura?

For å kunne sende en eFaktura må du inngå en avtale med din bank, så vil du måtte installere og tilpasse systemet avhengig av hvilket fakturasystem du benytter deg av. Det viktigste for å dra nytte av e-faktura er å få det markedsført ut til din kundebase. Dette sørger stabil månedlig inntekt for deg og vi ser at ved bruk av eFaktura mot det private har man ofte et mindre antall fakturaer som går over forfallsdato.

Slik oppretter du din første faktura

Om du ønsker å sende en eFaktura må du inngå en avtale med hver enkelt av dine kunder. Du må og ta kontakt med din bank for å sette opp avtalen for å ha mulighet til å sende en EFaktura. Samt sette opp avtalen mot ditt økonomisystem for å enklere registrere innbetalinger.

Du kan lage gratis e-faktura i Centiga. Les mer om gratis fakturering i Centiga her.

Masseutsendelse

Dersom du har mange like og løpende fakturaer, typisk det som i dag kalles for abonnementer, kan det lønne seg å opprette avtalegiro via banken din. Fakturaene sendes da direkte til din kundes bank og ved godkjenning blir disse da automatisk betalt på forfallsdato fremover.

Fordelene for din kunde er at fakturaene betales automatisk, du får raskere betalt for dine tjenester som igjen styrker din likviditet. I motsetning til e-faktura trenger man ikke å godkjenne en avtalegiro i nettbanken, som igjen er en fordel for deg og dine kunder.

I Centiga er regnskap og fakturering helt gratis. Etter at du har opprettet en bruker kan du lage din første faktura. Systemet gir deg naturligvis god veiledning.

Du kan også kjøre lønn i systemet. Enkel banktilkobling sørger for en smertefri prosess.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis