Hva er ELMA-registeret?

Elektronisk Handelsformat (EHF) er et filbasert fakturaformat. Når man sender en EHF-faktura går den direkte inn i kundens økonomisystem via aksesspunkt. Ettersom filen er digital og ikke må tolkes er det mindre rom for feil enn ved vanlig fakturering.

Ferske tall fra Divisjon for offentlige anskaffelser (ANS) viser at 202.000 Norske bedrifter har åpnet for mottak av EHF og er registrert i ELMA-registeret.

For å kunne motta EHF-faktura må man være registret i ELMA-registeret. Det gjør du ved å gå inn på Bilag → EHF i Centiga sitt regnskapsprogram.

Prøv gratis

ELMA-registeret søk

I feltet under kan du søke etter norske bedrifter som er registrert i ELMA-registeret (Norges EHF-register).

Skriv inn bedriftens organisasjonsnummer og få resultatet med en gang. Dersom virksomheten ikke kommer frem når man søker opp organisasjonsnummeret, er ikke virksomheten registrert i ELMA.

Hvordan fungerer ELMA-søket?

Alle norske bedrifter som aktiverer EHF i et økonomisystem, blir automatisk registrert i ELMA-registeret. Når man er registrert i ELMA, vil økonomisystemene til dine leverandører automatisk registrere at du kan motta EHF og setter det til din bedrifts foretrukne fakturaformat.

Når man er registrert i ELMA, som er den norske utgaven av den europeiske standarden (UBL) blir man også registrert i det europeiske Peppol-katalogen. Det er denne databasen du bruker når du søker i feltet over.

Ved å søke på et organisasjonsnummer i søkefeltet over, trigger man en lookup på det som egentlig er en stor tabell over alle norske bedrifter registrert i ELMA.

I Centiga kan du registrere bedriften i ELMA-registeret →

Ikke registrert? Slik blir du registrert i ELMA

I faktura- og regnskapsprogrammet er regnskap og fakturering helt gratis. Du kan også sende/motta EHF-faktura helt kostnadsfritt.

Slik registrerer du bedriften i ELMA helt kostnadsfritt:

  1. Opprett en Centiga-konto
  2. Aktiver EHF i BilagEHF
  3. Voilà! Du er registrert i ELMA-registeret

Har du lyst til å prøve et av Norges rimeligste regnskapsprogrammer? Kom i gang med Centiga.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis