En giroblankett sendes ofte sammen med en faktura. Den forteller mottakeren hvem betalingen går til, beløp og kontonummer.

I Centiga sitt økonomisystem kan du føre regnskap og sende fakturaer. I alle pakkene kan du lage så mange fakturaer du vil – uten å betale noe ekstra. PDF-fakturering og epostfakturering er inkludert i alle abonnement. Hvis du også vil sende EHF-fakturaer, kan det lønne seg å oppgradere til Smart-pakken.

Prøv Centiga gratis i 30 dager

Vil du lage giroblanketter? Kom i gang med fakturering i Centiga

Bankgiroblankett

Når du eller kunder skal betale for en vare eller tjeneste brukes en giroblankett for å gir informasjon om betalingen. Giro er en felles standard for å formidle betalingsinformasjon.

Siden giro er en felles standard, er det strenge krav til hva en giroblankett skal inneholde og se ut.

Dette skal en giroblankett inneholde:

 • Informasjon om mottaker
 • Hvem som skal motta betalingen
 • Pris på varen/tjenesten
 • Kontonummer og KID-nummer

KID-nummeret gjør det enklere for mottaker å registrere innbetalingen siden det indentifiserer kunden og hvilken innbetaling som er gjennomført.

Litt om Centiga

Centiga er et enkelt økonomisystem for små og mellomstore bedrifter. Her kan du sende fakturaer og føre regnskap helt selv.

 • Støtte mot alle fakturaformater

 • Skriv rett inn i fakturaen, slik at du alltid vet hvordan den ser ut
 • Kopier fakturaer du har laget før

 • Gratis kurs og videoer

Prøv gratis

Giro og faktura

Giroblanketten er ofte den nederste delen av fakturaen som du kan rive av, men den kan også være en del av selve fakturaen.

Kunden kan velge å betale for varen eller tjenesten ved å levere giroen inn i banken, eller den kan betales over nettbank.

Lag giroblanketter på minutter

For å lage en faktura er det vanlig å bruke giroblankett. Med et fakturaprogram kan du lage fakturaer og sende på nett.

Når du bruker et fakturaprogram får du en ferdig mal til giro, og alt du trenger å gjøre er å fylle ut de ulike feltene. Med en slik mal er du sikker på at all informasjon er med og at giroen er i henhold til gjeldende krav og regler.

I Centiga kan du lage faktura på få minutter. Du må bare følge disse enkle stegene:

 1. Logg deg inn i systemet med din Centiga-konto
 2. Gå til Salg → Opprett ny faktura
 3. Velg kunden du ønsker å fakturere øverst til venstre
 4. Legg inn nødvendig informasjon
 5. Trykk Opprett faktura og last ned dokumentet som PDF eller EHF, alt etter hva kunden ønsker

Du kan også se videoen under som viser hvordan du lager faktura i Centiga, helt gratis:

Giroblankett Word

Hvis det er første gang du skal lage giroblankett, kan det fort være fristende å lage dette i Word. Men vi fraråder deg dette, da det faktisk kan være ulovlig.

Bruk heller et fakturaprogram der du får en ferdig mal. Da kan du bare fylle ut informasjonen i feltene og sende fakturaen av gårde på få minutter.

Grunnen til at giroblankett og faktura ikke er lovlig å lage i Word er at fakturaen ikke skal kunne endres etter utsendelse. Og det kan den dersom du bruker Word.

Faktura-mal

Som nevnt over får du en faktura-mal dersom du bruker et økonomisystem til å lage faktura. I tillegg er det strenge krav for hva en faktura skal inneholde, og dersom du lager den i et fakturaprogram kan du være sikker på at du får med all informasjon når du fyller ut malen.

I fakturaprogrammet Centiga kan du lage og sende et ubegrenset antall fakturaer. Her lager du faktura som er i henhold til gjeldende lover og regler.

Økonomisystemet har ingen transaksjonskostnader eller systemavgift, og du betaler kun for ekstratjenester som du selv ønsker.

Trenger du et rimelig økonomisystem. Prøv Centiga gratis i 30 dager.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis