Årsregnskapet viser alle inntekter og utgifter virksomheten har hatt i løpet av året. Prosessen å avslutte et regnskapsår kalles ofte for årsoppgjør. Dette innebærer å avstemme regnskapet, lukke det, lage nærliggende oppgaver og sende det inn til myndighetene.

Alle virksomheter som er regnskapspliktige må levere skattemelding til Skatteetaten og sende årsregnskap og årsberetning til Regnskapsregisteret.

VI ANBEFALER: Alt du må vite om årsregnskap

Trenger du hjelp med årsregnskap i Centiga?

Enkeltpersonforetak kan levere skattemeldingen på skatteetaten.no. Aksjeselskap må levere via et årsoppgjørssystem, til dette anbefaler vi å bruke en regnskapsfører.

I vår splitter nye tjeneste – Regnskapsklinikken.no – kan du få tilbud fra flere regnskapsførere som bruker Centiga. Tjenesten er 100 % gratis og uforpliktende.

Gå direkte til skjemaet ved å klikke på denne knappen:

Få 3 gratis tilbud nå

Frist årsregnskap 2021

Fristen for å sende inn komplett årsregnskap er senest 31. juli i 2023.

Dersom du ikke leverer komplett årsregnskap innen fristen risikerer du å få forsinkelsesgebyr.

Det er styret eller daglig leder i selskapet som har ansvar for at årsregnskapet blir levert innen fristen.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Her lager over 5.500 Norske bedrifter fakturaer. Kundene gir oss 4,7 av 5 mulige stjerner i Google.

Vi skiller oss fra andre fakturasystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Levere årsregnskap

Alle virksomheter som er regnskapspliktige må levere årsregnskap. De aller fleste AS, ASA, NUF og stiftelser er regnskapspliktige.

De fleste enkeltpersonforetak er ikke regnskapspliktige, men dersom de har høy omsetning, som over 20 millioner, er de regnskapspliktige.

Årsregnskapet leverer du i Altinn og skal til Regnskapsregisteret i Brønnøysund.

Fristen for å sende inn årsregnskapet 31. juli hvert år. I tillegg skal årsregnskapet sendes til Regnskapsregisteret senest en måned etter at det er fastsatt av generalforsamlingen.

Det er strenge krav til hvordan årsregnskapet skal utarbeides, og det er viktig at det gjøres i henhold til regnskapsloven. Til slutt skal årsregnskapet godkjennes av generalforsamlingen.

Kom i kontakt med en regnskapsfører

Den enkleste måten å levere et årsregnskap på er å benytte seg av en regnskapsfører. Da vil han eller hun gå gjennom årsregnskapet ditt og kontrollere at alt er riktig, for så å sende det inn til myndighetene.

Finn en regnskapsfører som bruker Centiga her

Frist generalforsamling 2021

Årsregnskapet må alltid godkjennes av generalforsamlingen før det sendes inn til Regnskapsregisteret. Generalforsamlingen må godkjenne det senest seks måneder etter regnskapsårets slutt. Dette må sendes til Regnskapsregisteret innen en måned etter at det er fastsatt generalforsamling.

Generalforsamlingen er aksjeeierne i selskapet og utgjør den øverste myndigheten.

Fristen generalforsamlingen har for å behandle årsregnskapet og årsberetningen 30. juni.

Årsregnskap brønnøysund

Dersom virksomheten din er regnskapspliktig, må du levere årsregnskap til Regnskapsregisteret i Brønnøysund hvert år.

Brønnøysundregisteret er et offentlig register som alle kan be om innsyn i. Dermed kan folk med om å få tilsendt en PDF med årsregnskapet ditt dersom du har sendt det inn til Brønnøysundregisteret. Sider som proff.no henter ut tall herfra.

Har du lyst til å prøve et gratis regnskapsprogram? Kom i gang med Centiga.

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis