Tripletex vs. Conta

Både Tripletex og Conta er bra regnskapssystemer, og er enkle og oversiktlige å bruke.

Tripletex har rundt 65.000 betalende kunder, mens Conta har 110.000 betalende- og ikke betalende kunder.

Dersom du ikke har tid til å lese hele artikkelen, kan denne tabellen gi deg en god oversikt over hva som skiller de to systemene.

Conta Smart Tripletex Smart Centiga
Regnskap 199 kr/mnd 249 kr/mnd Gratis
Transaksjonskostnader Ingen 3 kr pr. EHF-faktura og kostnadsbilag Ingen
Lønn 39 kr/ansatt 49 kr per bruker/mnd 99 kr/mnd
Fakturering med KID Inkludert Inkludert Gratis
Support Gratis Gratis Gratis

Hvis du ønsker å spare penger, kan det være lurt å vurdere et gratis regnskapsprogram. I Centiga er fakturering og regnskap helt gratis, og lønn koster 99 kroner i måneden.

Få ditt gratis regnskapsprogram →

Disse funksjonene får du i Conta

I Conta kan du føre regnskapet ditt selv, eller får hjelp av en regnskapsfører som kan gjøre det for deg. Systemet har en kvitteringsapp som skal gjøre det enklere for deg å fakturere og føre regnskapet. I tillegg får du disse funksjonene i Conta:

  • Ubegrenset antall faktura
  • KID på fakturaer
  • Prosjekt og avdelinger
  • Purring og inkasso
  • Integrasjon til Altinn
  • Gratis kurs og webinarer

Systemet har oversiktlig og har et enkelt og intuitivt grensesnitt:

Conta sitt regnskapsprogram

Slik er prisene til Conta

Conta har tre ulike prispakker: Intro, Standard og Smart. I denne artikkelen ser vi på Smart-pakken, da den tilbyr flere av de samme funksjonene som Smart-pakken til Tripletex.

Denne pakken koster 199 kroner i måneden, og så kan du legge til lønn for 39 kroner per bruker. Du kan også legge til andre tilleggsprodukter som Banktjenester, Salg og Næringsoppgave.

Husk at i Centiga er det ingen fast månedspris eller transaksjonskostnader. Her er regnskap og fakturering helt gratis, og du betaler kun for de tilleggstjenestene som du selv ønsker.

Disse funksjonalitetene får du i Tripletex

Tripletex passer godt for deg som driver et lite eller mellomstort selskap. Systemet er enkelt å bruke og skal hjelpe deg med å gjøre regnskapet raskere.

Her får du mange av de samme funksjonene som du får i Conta. I tillegg får du også Næringsoppgave 1 og Bankintegrasjon inkludert i den faste månedsprisen.

Systemet ser slik ut:

Tripletex sitt regnskapsprogram

Du kan også vurdere Centiga sitt gratis økonomisystem. Her kan du sende et ubegrenset antall faktura og føre regnskapet ditt helt kostnadsfritt.

Dersom du trenger hjelp med regnskapet anbefaler vi at du tar kontakt med en regnskapsfører som bruker Centiga.

Prøv Centiga sitt gratis regnskapsprogram her.

Tripletex sine priser

Tripletex har på samme måte som Conta tre forskjellige pakkepriser: Basis, Smart og Komplett.

I denne sammenligningen ser vi på Smart-pakken, da den ligner mest på Conta sin Smart-pakke. Tripletex mener selv at dette er pakken som gir deg mest verdi.

Smart koster 249 kroner i måneden, og du kan legge til tilleggstjeneste som Lønn og registrering til 49 kroner per bruker i måneden. Det er også mulig å legge til Lager og logistikk og Timeregistrering mot lønn.

Regnskap Norge sin undersøkelse av økonomisystemer

Rett før jul gjorde Regnskap Norge en undersøkelse der de så på hvor fornøyde regnskapsførere er med de ulike regnskapssystemene. Økonomisystemene vi ser på i denne artikkelen får følgende score:

  • Tripletex: 4,7
  • Centiga: 3,8
  • Conta: 3,6

Vær oppmerksom på at det ikke er regnskapssystemenes primære målgruppe som har besvart undersøkelsen, men Regnskap Norge sine medlemmer.

Conta eller Tripletex?

Det kan være vanskelig å velge økonomisystem når de ulike tilbyr flere av de samme funksjonene.

Samtidig er det også noen produkter som er ulike, og det varierer hvilke tilleggsprodukter du må betale ekstra for og hva som er inkludert i den faste månedsprisen. Det er også viktig å tenke på brukervennlighet når du skal velge regnskapsprogram.

Før du velger et økonomisystem med fast månedspris, anbefaler vi at du prøver Centiga først. Opprett en gratis konto og send faktura og før regnskap helt gratis.

Trenger du et sted å gjøre regnskapet? Bli kjent med Centiga sitt gratis regnskapsprogram

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis