Et økonomisystem gir deg god oversikt over økonomien i selskapet og skal effektivisere administrasjonen av fakturaer og regnskapsføring.

Økonomisystemene har mange av de samme funksjonene, men det som skiller de beste fra resten er brukervennlighet og pris. De aller fleste er i dag nesttbaserte, og noen er også sykbasert. Det stor forskjell i pris fra dyrest til billigst.

Hva er et økonomisystem?

Et økonomisystem er et digitalt system der du sender fakturaer og fører regnskapet, slik at du har kontroll over økonomien til selskapet.

Med et komplett økonomisystem får du god oversikt over økonomien. I tillegg kan du lage budsjetter, kjøre lønn og få fine rapporter.

Det finnes mange økonomisystemer som passer for små bedrifter. Grunnfunksjonene til de ulike økonomisystemene er ofte like, mens noen tilbyr ekstra moduler.

Økonomisystem tilpasset små bedrifter

Det finnes ulike økonomisystemer som er tilpasset ulike virksomhetsstørrelser og bransjer.

For næringsdrivende med må virksomheter er det ofte viktig at økonomisystemet ikke koster for mye, og at det er enkelt og effektivt å bruke.

I tillegg er det viktig at systemet er enkelt å bruke, siden mange selvstendig næringsdrivende ikke har noe særlig erfaring med økonomi og regnskap fra tidligere.

Med økonomisystemet Centiga får du god oversikt over økonomien, og du kan sende et ubegrenset antall faktura og føre regnskapet ditt helt gratis.

Litt om Centiga

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Systemet er laget av regnskapsførere som ønsker å demme opp i prispresset på systemsiden av regnskapsbransjen.

Vi skiller oss fra andre fakturasystemer ved at:

  • Fakturering, bilagsføring og KID er gratis

  • Det er ingen systemavgift eller andre skjulte kostnader

  • Vi tjener kun penger på ekstratjenester som lønn, fakturasalg og direkte betaling

Få ditt gratis økonomisystem

Beste økonomisystem

Når du skal velge økonomisystem for virksomheten din er pris og brukervennlighet viktig. Systemet bør tilby god veiledning og det bør også være mulig å få hjelp av en regnskapsfører dersom du trenger det.

Det finnes tre økonomisystemer som spesielt er tilpasset små bedrifter på det norske markedet. Disse er:

  1. Centiga: Norges første gratis faktura- og regnskapsprogram
  2. Fiken: Første regnskapssystemet som markedsfører seg utelukkende på brukervennlighet
  3. Visma eAccounting: Et av de første systemene med nettbasert regnskap

Vi har laget en oversikt der vi har sammenlignet prisene på ulike funksjoner som systemene tilbyr:

Systemavgift (med KID) Transaksjoner Lønn (5 ansatte) Total Pris
Centiga Gratis Ingen 99 kr/mnd 99 kr/mnd
Fiken 218 kr/mnd Ingen 210 kr/mnd 428 kr/mnd
Visma eAccounting 179 kr/mnd 3 kr/faktura (60 kr/mnd med 10 inn/ut) 175 kr/mnd 414 kr/mnd

Hvilket økonomisystem skal jeg velge?

Dersom du er selvstendig næringsdrivende og ønsker et nytt økonomisystem anbefaler vi å velge et gratis system.

Som du ser av sammenligningen ovenfor er Centiga det rimeligste økonomisystemet. Dersom du kun benytter deg av faktura og regnskap er systemet helt gratis. Dermed kan det være lønnsomt å velge Centiga sitt økonomisystem.

Økonomisystemet skal være enkelt og intuitivt å bruke, selv om du ikke har noen erfaring med økonomi eller regnskap fra tidligere.

Gratis økonomisystem

Centiga er Norges første gratis økonomisystem. Her kan du sende et ubegrenset antall faktura, i alle format helt gratis, i tillegg til å føre regnskapet ditt uten ekstra kostnad.

Det er ingen systemavgift og du betaler kun for ekstratjenester som du ønsker å bruke. På den måten er systemet skreddersydd til ditt bruk og du velger selv hvilke tilleggsmoduler du har behov for og hvor mye du ønsker å betale for et økonomisystem.

Centiga er et skybasert økonomisystem og du har derfor tilgang til økonomien til bedriften din til enhver tid. I tillegg kan du enkelt fakturere en kunde direkte fra mobilen med det samme du har solgt en vare eller tjeneste.

Infographic om 5 grunner til å velge Centiga regnskapsprogram og fakturaprogram

Slik lykkes du med liten bedrift

For å lykkes med et lite selskap er det viktig at du har god oversikt over økonomien. Med et nettbasert økonomisystem har tilgang til regnskapet og betalte og ubetalte fakturaer uansett hvor du er.

Det kan være lurt å føre bilag i regnskapet jevnlig, slik at du slipper å sitte på slutten av hver måned og bruke masse tid på det. Derfor er det viktig at du også sender faktura med en gang varen eller tjenesten er levert.

Dersom du gjør dette blir faktureringsprosessen mindre omfattende og likviditeten i regnskapet forbedre, siden pengene kommer raskere inn på konto.

Se hvordan du enkelt kan bokføre bilag gratis i Centiga:

Få ditt gratis økonomisystem

Andre leste også…

Kom i gang med Centiga, og utforsk mulighetene ved et enkelt regnskapsprogram for små bedrifter.

Prøv gratis